Rengeteg szelfi készül velük

2 órája

Nadal és Alcaraz az olimpiai falu sztárjai, Andy Murray az ötkarikás játékok után visszavonul

Az olimpiákon előfordul, hogy a klasszikus profi sportok legnagyobb alakjai, mint az amerikai kosarassztárok nem az olimpiai faluban laknak, a tenisz két spanyol sztárja, Rafael Nadal és Carlos Alcaraz azonban beköltözött az olimpikonok szálláshelyére. Mondani sem kell, hogy a két teniszező roppant népszerű az olimpiai faluban, egyelőre a legtöbben velük akarnak szelfizni.

MW

Alcaraz és Nadal

Forrás: Instagram

A 22-szeres Grand Slam-győztes Nadalnak az ötkarikás játékok is nagyon fontosak, s van is két aranyérme: a 2008-as pekingi olimpián egyéniben, a 2016-os riói olimpián Marc López partnereként párosban győzött. S 38 évesen itt van Párizsban is. Az utóbbi években rengeteg sérüléssel bajlódó legenda már csak 161. a világranglistán, de a múlt hét végén a svédországi Bastadban az ATP250-es tornán döntőt játszott – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Alcaraz idén a Roland Garroson is diadalmaskodott, ahol korábban Nadalt 14-szer koronázták meg. Az olimpia teniszversenyeinek a színhelye éppen a Roland Garros, így a Nadal, Alcaraz duó fellépése igazi csemege lesz.  

Az olimpia a legfontosabb esemény a sportban, és különleges érzés Spanyolországot képviselni, nagyon várom a játékokat. Ha jól tudok játszani egyesben, akkor a páros is menni fog, de keményen kell dolgoznom. Az nem kérdés, hogy Carlos remek formában van, magabiztosan játszik, és biztos vagyok benne, hogy az olimpián is kiválóan teljesít majd

– nyilatkozta Nadal még Bastadban.

Nadal és Alcaraz nagy népszerűségnek örvend az olimpiai faluban, egyelőre a legtöbben velük kívánnak szelfizni.

Érthető, hogy időnként azért már fárasztó a sok közös kép készítése…

Alcaraznak is van dolga, ő még bírja...

Az olimpia után visszavonul Andy Murray

A párizsi olimpia után befejezi teniszpályafutását a kétszeres ötkarikás aranyérmes, korábbi világelső Andy Murray.

A 37 éves brit játékos kedden a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra döntését.

„Megérkeztem Párizsba, életem utolsó tenisztornájára” – írta Murray. Hozzátette: „Nagy-Britanniát képviselni pályafutásom messze legjobb időszaka volt és rendkívül büszke vagyok arra, hogy ezt még egyszer megtehetem.”

A brit Andy Murray edzésen vesz részt a párizsi Roland-Garros Stadion komplexumában
Fotó: Edgar Su / Forrás: AFP

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy Murray az idei esztendő végén visszavonul, most azonban az is kiderült, hogy a párizsi olimpia lesz profi karrierje során az utolsó versenye.

Murray 2012-ben Londonban és 2016-ban Rio de Janeiróban nyert olimpiai bajnoki címet egyesben, mindemellett háromszor győzött Grand Slam-tornán, 2013-ban Wimbledonban 77 év után diadalmaskodott hazai férfi indulóként.

A 2019 óta kisebb-nagyobb sérülésekkel küzdő Murray 2012-ben Laura Robson partnereként vegyes párosban ezüstérmes nyert a nyári játékokon. A brit kiválóság jelenleg csupán 121. a világranglistán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!