A biztonság jegyében

Tegnap, 9:30

Több százezer óvszert osztottak ki a versenyzőknek a szerelem városában

Az olimpiai játékok kapcsán mindenki tisztában van azzal, hogy a sportolók gyakran vad szexuális kalandokba bocsátkoznak a versenyek között. Párizst jelenleg csaknem tizenötezer olimpikon, stábtag és a csapatokhoz tartozó személyzet foglalja el, akiket temérdek mennyiségű óvszerrel fogadtak a szervezők.

MW

I Love Paris feliratú zár, a montmartre-i Sacré-Cœur-bazilika lépcsőjénél

Forrás: AFP

Fotó: Artur Widak

Laurent Dalard, az egészségügyi szolgálat vezetője szerint kétszázezer férfi óvszert és húszezer női óvszert osztottak ki a versenyzőknek, valamint tízezer óvszert kifejezetten orális együttlétekre. Mivel a becslések szerint csaknem tizenötezer ember tartózkodik az olimpiai faluban vagy annak közelében és 230 ezer óvszer áll rendelkezésre, minden egyes személyre nagyjából 15-16 darab jut. Egyes források szerint további hetvenezer maradhat tartalékban – ha valami oknál fogva elfogyna a tervezett mennyiség – írja a Magyar Nemzet.

Az óvszerek a párizsi olimpia kabalájával és színes csomagolásával inkább hasonlítanak édességekre, de fontos üzeneteket hordoznak.

A szerelem mezején játssz tisztességesen. Kérj beleegyezést

– írja az egyik csomagolás. 

Az egyik legfantáziadúsabb üzenet pedig a következő:

Nem kell aranyérmesnek lenni ahhoz, hogy viseld!

Megvan az első nagy love story a párizsi olimpián

A kézilabdázó Pablo Simonet és a gyeplabdázó Maria Campoy számára az eredményektől függetlenül örökre emlékezetes lesz az olimpia, mert még a nyitóünnepség előtt az olimpiai faluban eljegyezték egymást. A 32 éves Simonet és a 33 éves Campoy 2015 óta élnek együtt, és mindketten ott voltak a 2016-os riói olimpián is.

Egy közös csapatfotózás után Pablo Simonet romantikusan fél térdre ereszkedve kérte meg barátnője kezét, s adta át az eljegyzési gyűrűt neki, aki erre abban a pillanatban szemmel láthatóan nem számított – adta hírül a Magyar Nemzet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!