Negyven százaléknyi esélyt ad

2 órája

Éles József: Nincs mese, neki kell menni a franciáknak!

Az olimpiai férfi kézilabdatorna negyedik fordulójában a magyar válogatott vállalható, 28-25-ös vereséget szenvedett Dániától a csoportkör negyedik fordulójában. Ezzel nem veszett el semmi, csupán annyi dőlt el, hogy zárásként vasárnap le kell győzni az eddig meglepően gyenge formát mutatót franciákat. A korábbi világválogatott játékos Éles József szerint a magyar válogatottnak negyven százaléknyi esélye van a győzelemre.

MW

A magyar csapat a Magyarország-Dánia mérkőzés után

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A magyar férfi kézilabda-válogatott nagyot küzdött, de végül 28-25-re kikapott a világbajnok dán csapattól, így az utolsó csoportmeccsen, a házigazda franciák elleni találkozón dől el a sorsa a továbbjutást illetően – írta meg korábban az Origo. Chema Rodríguez szövetségi kapitány a Dánia elleni meccs előtt három poszton is változtatott a meccskereten: betegségéből felépülve visszatért Rosta Miklós, először kapott lehetőséget továbbá Mikler Roland és Hanusz Egon. Imre Bence, Szita Zoltán és Palasics Kristóf pedig pihenhetett. Az előzetes szabályok szerint nem lehet többször oda-vissza cserélni, aki egyszer kimarad, az többet nem játszhat. Bármi is áll a dolog hátterében, a magyar válogatott korábbi klasszis átlövője Éles József szerint jó döntés volt Chema Rodrígueztől, hogy pihentette a válogatott egyik legjobbját, Imre Bencét.

b10i8974
Éles József
Fotó: Penovác Károly / Forrás: Veszprém Megyei Napló

Fontosak az átlövések

A Magyar Nemzet, az Origo és a Bors közös podcastjának legújabb fejezetében a résztvevők először arra keresték a választ, hogy betegség vagy sérülés esetén van lehetőség valakit átmenetileg pihentetni. Az ötkarikás játékokon valószínűleg amiatt is enyhültek a szabályok, mivel félő, hogy az olimpiai faluban felütötte a fejét a covid. A Dánia elleni mérkőzésen Palasicst, Szitát és Imrét is maszkban láthattuk a lelátón – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Nem tudom, hogy mi jár a szövetségi kapitány fejében, de nem gondolom, hogy fáradtságra lehetne hivatkozni Szita vagy Palasics esetében. Imre sokat játszott, a kihagyott ziccer Norvégia ellen hatást tehetett rá, és ezt meg kell emésztenie. Annak a gólnak az lett volna a hozadéka, hogy pozitív energiákkal léptünk volna pályára a dánok ellen, és más lett volna az eredmény

– mondta el Éles József, aki szerint a franciákat így is, úgy is meg kell vernünk majd. 

A magyar csapat Egyiptomnak is sokat köszönhet, aki döntetlent játszottak a házigazdákkal. Franciaország ellen vasárnap 16.00-tól játszunk, a továbbjutás érdekében győzni kell. Éles József már korábban utalt rá, hogy a jelenlegi francia válogatott nem mérhető az előző olimpián győztes csapathoz. A bírók továbbá valószínűleg nem fújnak a franciák ellen. 

Neki kell mennünk a franciáknak. Nem elég a döntetlen. Száztíz százalékot kell nyújtani. Kinti lövések hatékonysága nagyon fontos lehet, és Bodóra, Szitára, Ancsinra nagy feladat vár ebből a szempontból. A franciák fala közel kétméteres emberekből áll, és nem tudom, hogy a beállósaink mennyire tudnak majd érvényesülni. A kapusaik nem túl jók, a magyaroké jobbak. Nálunk a beállós játék levédekezése évek óta probléma, Fabregas pedig a legjobb három között van a világon

– árulta el a győzelemhez vezető út egyik lehetséges módját a korábbi kézilabdázó Ezzel együtt a korábbi világválogatott játékos egyetért azzal, hogy a magyar válogatottnak negyven százaléknyi esélye van a győzelemre. Azt is kimondta, kapusposzton ezúttal ő Palasicsnak és utána Miklernek szavazna bizalmat – írta meg a Magyar Nemzet. A teljes podcastet ide kattintva tekinthetik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!