Hatalmas csata volt

2 órája

Fantasztikusat úszott Milák, megszerezte 100 pillén az aranyat

Megszerezte második olimpiai bajnoki címét Milák Kristóf Párizsban, a 100 méteres pillangóúszás döntőjében óriási hajrával szerezte meg az aranyat!

Kvanduk Bence

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A négyes pályán ugrott medencébe Milák Kristóf a 100 pillangó döntőjében Párizsban, s fantasztikusan kapta el a rajtot, elsőnek jött fel, de a riválisok gyorsabban kezdtek nála. A negyedik helyen fordult az első 50 métert követően így, majd a táv második felén óriásit hajrázott, s megnyerte a futamot!

A magyar úszó 49.90-es idővel nyert, a második a kanadai Josh Liendo lett, 9 századdal maradt le. Harmadikként a szintén kanadai Ily Kharuna csapott a célba. Ezzel közel 3 tizedet javított korábbi úszásán Milák, hiszen az előfutamot 50.19, míg a középdöntőt 50.38 alatt teljesítette.

Ezzel a világbajnoki és három Európa-bajnoki cím, valamint a világcsúcs mellé megszerezte az olimpiai aranyat is a távon. A 24 éves klasszis a magyar úszósport 31. ötkarikás bajnoki címét szerezte meg ezzel. Párizsban ez a magyar küldöttség hetedik érme. A másik úszó csillag, Kós Hubert és a férfi párbajtőrcsapat aranya után a harmadik olimpiai bajnoki cím idén Miláké. Szerdán a férfi kardcsapattal együtt szerzett sztárúszónk ezüstöt, míg a párbajtőröző Muhari Eszter és a sportlövő Major Veronika bronzot nyert.

Milák három éve Tokióban 200 pillangón nyert, míg 100 méteren Európa-csúccsal volt második, ezt a francia fővárosban megfordította.

Olimpia 2024, férfi 100 méter pillangó

1. MILÁK KRISTÓF 49.90 másodperc, 2. Josh Liendo (Kanada) 49.99, 3. Ilya Kharun (Kanada) 50.45.

MILÁK Kristóf
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristófnak Orbán Viktor és Szijjártó Péter is gratulált közösségi oldalán:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!