Ökölvívás

2 órája

Hámori Luca bronzéremért járó összeget kap a magyar szövetségtől

A párizsi olimpián ötödik Hámori Lucát a bronzéremért járó pénzjutalommal díjazza a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) – írja az MTI.

MW

Hámori Anna Luca (kék) az algériai Imane Khelif elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután egyhangú pontozással kikapott a Iman Heliftól

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A MÖSZ vasárnap a közösségi oldalán közölte:

Hámori pontszerzésért járó pénzjutalmát kiegészíti, így a kőszegiek sportolója a bronzéremért járó összeget kapja meg.

A 66 kilós Hámori a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kapott ki

a szereplésével botrányt keltő algériai Iman Heliftól, akit a tavalyi világbajnokságról túl magas tesztoszteronszintje miatt kizártak, a nemzetközi szövetség elnökének szavai szerint pedig a férfiakra jellemző XY kromoszómával rendelkezik.

A Párizsban két meccsen is győztes Hámori mellett még egy magyar ökölvívó, Kovács Richárd (63,5 kg) lett ötödik a francia fővárosban, míg a 80 kilós Akilov Pylyp az első, nyolcaddöntős összecsapásán vereséget szenvedett.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában