Nem csalódott

2024.08.05. 15:25

Takács Boglárka: Testileg és szellemileg is elfáradtam

Takács Boglárka bár másodikként ért be saját reményfutamában, nem jutott be a női 200 méteres síkfutás elődöntőjébe. A futás után a Nemzeti Sportnak értékelt a móri születésű olimpikon.

Szabó Róbert

Takács Boglárka nagyon elfáradt az elmúlt napokban

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

– Határozottan jobban szerepetem az előző futamhoz képest. okosabban, taktikusabban építettem fel a futásomat. Úgy éreztem belül, hogy mindent sikerült megvalósítanom abból, amit elterveztem. Minden tartalékomat igyekeztem mozgósítani, és szükség is volt erre. Ebben ennyi volt – értékelte hétfői futását Takács Boglárka a Nemzeti Sportnak.

Az atléta arról is beszélt, a végső energiáit mozgósította, azt se tudta elképzelni még vasárnap, hogy hogyan tud hétfőn futni. 

– Egész délután az ágyamon feküdtem, és a lábaimat fájlaltam. Valamilyen okból testileg és szellemileg is elfáradtam. Sok pluszt ad az olimpia, de fejben is itt kell lenni. Úgy érzem, mindent kiadatam magamból, kétszázon elmaradt a csúcs és a továbjutás, de nem vagyok csalódott – folytatta gondolatait a sprinter.

Takács Boglárka kétszázon is szeretett volna elődöntőt futni, a döntőben nem is gondolkozott. Kiemelte, százon könnyebben el tudta volna képzelni a finálét, továbbra is százas sprinter marad, de talán egyszer a kétszázat is megszereti.

A reményfutamról is kifejtette véleményét a móri születésű atléta.

– Furcsa és nem éppen szükséges módosítás ez az új szabály. Az atlétika úgy jó, ahogy volt. Ha újrakezdhetném elölről, inkább a tegnapit futottam volna jobban. Hátrányt jelent, ha még egy alkalommal teljesíti a távot az ember – zárta gondolatait a 22 esztendős olimpikon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában