Olvasó

2010.09.20. 11:12

Javaslat a mobilitás hete alkalmából - olvasói levél

Székesfehérvár - A mobilitás hetének apropójaként ráférne a városra is egy kis szemlélet változás, ehhez szeretnék egy kis gondolatébresztőt adni - írja olvasónk.

feol.hu

2007 óta naponta igénybe veszem az autóbuszpályaudvart, és tapasztalataim nem mondhatók jónak. Minden elismerésem az autóbuszvezetőké, amikor két busz közé kell a buszt benavigálni, kész életveszély a helyszűke miatt. A pláza előtt meg ott van az a nagy holt tér, aminek nincs értelme, és csak a galambok gyülekező helye. A "gömböcről" nem is beszélek, hát az nem is tudom mi, de azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Hatalmas zöldterületek tűntek el, a Petőfi szobor előtt inkább szökőkútnak kellene díszítenie a várost, nem tiszta betonnak.

Klímaváltozást figyelembe véve a város levegőjének frissítésére szőkőkutakra lenne szükség, ami egybe a városról alkotott képet is javítaná. Jó példa erre Gyula, Győr, Kaposvár.

Nemesné Urbán Katalin

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!