Életeket ment

2024.05.30. 11:29

Gondosóra – Biztonság egy gombnyomással!

A Gondosóra program egy Európában egyedülálló, a Magyar Kormány által elindított, 65 év felettieknek szóló ingyenes jelzőkészülékes szolgáltatás, amelynek célja, hogy a felhasználók egy gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket.

MW

Egy idős asszony csuklóján a Gondosóra program okoseszköze

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A Gondosóra által a felhasználók könnyen és gyorsan kapcsolatba léphetnek egy éjjel-nappal működő diszpécserközponttal, ahol szakképzett munkatársak nyújtanak segítséget a felmerülő problémákban a megadott kontaktszemélyek vagy indokolt esetben a sürgősségi segélyhívó értesítésével. Nem véletlenül Magyarország legnépszerűbb jelzőkészülékes szolgáltatása:

több mint 600 ezres felhasználói tábora számára közel 300 ezerszer jelentett hasznos segítséget a hétköznapi problémák megoldásában is.

A Gondosóra csepp- és ütésálló, így használható zuhanyzás közben is, valamint elesésérzékelő funkciója automatikus jelzést ad le a diszpécserközpont felé. 

Több mint 16 ezer esetben hozzájárult már az életmentéshez vagy egy súlyosabb veszély elhárításához:

egyik ilyen eset volt, amikor egy felhasználó munka közben stroke-ot kapott, szédülni kezdett, beszédkészsége elment, ezért megnyomta a Gondosórát, majd miután a bejelentkező diszpécser azonnal felmérte a helyzet súlyosságát, értesítette a mentőket, és éppen ennek köszönheti a felhasználó az életét és hogy nem keletkezett súlyos maradandó károsodása.

Mindemellett már több híresség is Gondosóra-tulajdonos, többek között Esztergályos Cecília, Csepregi Éva, a Korda házaspár vagy éppen Bodrogi Gyula, aki 90. születésnapja alkalmából kapta meg a Gondosóráját.

A Gondosóra megigénylése teljesen ingyenes a gondosora.hu weboldalon vagy a +36-1-445-0080 telefonszámon (a vármegyei lapok extra kiadásában rossz telefonszám jelent meg, olvasóinktól ezúton is elnézést kérünk – a szerk.), ami mindössze néhány percet vesz igénybe. A biztonság viszont 24 órás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában