Budapest

2024.05.30. 12:43

Szentkirályi Alexandra: Karácsony autókitiltási botránya is kiakasztja a kamumétert (videó)

Karácsony Gergely főpolgármester autókitiltási botránya is kiakasztja a „kamumétert” – fogalmazott a Facebookon csütörtök közzétett videójában a Fidesz-KDNP főpolgármester–jelöltje, írja az MTI.

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Belügyminisztérium épülete előtt, miután egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel 2024. május 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Szentkirályi Alexandra a videóban azt mondta, hogy

egy korábbi interjúban Karácsony Gergely már beszélt az autókitiltásról és az alacsony kibocsátású zónákról.

A videó szerint a főpolgármester a 444-nek adott interjújában azt mondta, hogy „az én választási programomban szerepelt egyébként az alacsony kibocsátású zónák kijelölése, amelyet továbbra is tartok”.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, hogy

nevezzük nevén a dolgokat, ez nem alacsony kibocsátású zóna, hanem autókitiltási zóna.

A videóban bevágták Ámon Ada, Karácsony „autókitiltó ügynökének” egy interjúját, amiben igennel felel arra a felvetésre, miszerint ezt úgy kell elképzelni, hogy az Ultra Low Emission Zónában csak bicikli és gyalogos mehet, és aztán van egy nagyobb kör, ahova csak tömegközlekedés, és elektromos jármű hajthat be.

A videóban bevágták Karácsony Gergely egy korábbi nyilatkozatát is, amiben azt mondta: „én nem tudom, honnan veszik ezt a hülyeséget. Tényleg, senki nem mondott ilyet, senki nem gondol ilyet. Nincs ilyen döntés, nincs ilyen terv„.

Tagadhatják, de lebuktak, június 9-én pedig elbuknak. A budapestieknek olyan főpolgármesterre van szükségük, aki a főváros ügyeivel foglalkozik Gyurcsányék ügyei helyett. Gyurcsányékat le kell váltani

– fogalmazott Szentkirályi Alexandra a videó végén.

Révész Máriusz: Karácsony óriási károkat okozott a fővárosi kerékpáros közlekedésnek

 A Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat óriási károkat okozott a budapesti kerékpáros közlekedésnek, a kerékpárút-fejlesztési uniós pénzek harmadát elvesztette – jelentette ki a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Révész Máriusz közölte: miközben Karácsony Gergely szereti úgy beállítani magát, mint akinek szívügye a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése, az általa vezetett Fővárosi Önkormányzat miatt sok valódi kerékpáros fejlesztés meghiúsult Budapesten.

Kiemelte: a 2014 és 2020 közötti időszakban Budapest 8,1 milliárd forint vissza nem térítendő uniós (VEKOP) támogatásból fejleszthette volna kerékpárút-hálózatát, de ebből az összegből csak 5,8 milliárd forintot volt képes felhasználni.

Révész Máriusz emlékeztetett: a forrásból a Rákos-patak menti útvonal fejlesztését kellett volna megvalósítani, de – Karácsonyék indoklása szerint – az előkészítés elhúzódása miatt a projekt fizikai befejezésére a VEKOP-zárásig nem volt már lehetőség. Ez a teljes támogatás 29 százalékának elvesztése mellett „azért is fájó”, mert az útvonal az EuroVelo 14 Budapesten átvezető szakasza is egyben, így a mindennapi kerékpározás mellett a turisztikai szerepe is kiemelkedő – értékelt az államtitkár.

A források felhasználására a főpolgármester-váltás jelentene garanciát, Szentkirályi Alexandra biztosan nem hagyná elveszni a kerékpárút-fejlesztésre biztosított hazai és uniós forrásokat – hangoztatta az államtitkár.

Szentkirályi Alexandra Szijjártó Péterrel a Széll Kálmán téren standolt

„Karácsony Gergely szerint mindenért a kormány a hibás, vagy a marslakók, esetleg az ufók, de ő semmiről nem tehet. Szijjártó Péter külügyminiszterrel a Széll Kálmán téren standoltunk. Váltsuk le Karácsonyt, szavazzunk a békére!” – írta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán közzétett videójához.

Szentkirályi Alexandra: megígértük, megcsináltuk! Nem vártunk sem karácsonyig, sem Karácsonyra

„A fővárosnak még 7 hónapig tartott volna, hogy a BKK és a BKV dolgozói országbérletet kapjanak, nekünk Lázár János miniszter úrral csak 14 nap kellett: a MÁV appban holnap délutántól elérhető a budapesti közlekedési dolgozók számára a kedvezményes lehetőség, ezzel egy évre 1250 Ft-ért korlátlanul használhatják a vonatokat és buszokat országszerte” – írta a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán.

Szentkirályi Alexandra posztjában hangsúlyozta: „ez az intézkedés 15 ezer embert érint, akiknek nem lehetünk elég hálásak. Köszönjük a munkájukat!”

„Ebből is látszik, hogy Budapestnek olyan főpolgármesterre van szüksége, aki Gyurcsány ügyei helyett a budapestiek ügyeit intézi. Váltsuk le Karácsonyt!” – zárta bejegyzését a kormánypártok főpolgármester-jelöltje.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában