Voks 24

2024.06.10. 14:50

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

Kudarcnak értékelte a Momentum szereplését az európai parlamenti választáson, ezért - a felelősséget vállalva - lemond a párt vezetéséről Donáth Anna. A poltikus ezt hétfőn jelentette be a Facebookon.

MW

Donáth Anna, a Momentum elnöke, EP-listavezetője beszédet mond a párt önkormányzati és európai parlamenti választási eredményváró rendezvényén a La Vida DUNA Rendezvényházban 2024. június 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti (EP-) választásokat értékelve a Momentum távozó elnöke kiemelte: szimbolikus helyeken szenvedett vereséget a NER, a Fidesz-KDNP most először 45 százalék alá került egy EP-választáson. 

"Felcsillant egy remény, hogy vége lehet ennek a rendszernek - és aki ezt a reményt önös érdekekből eltagadja, az rosszat tesz Magyarországnak" - fogalmazott. 

Donáth Anna kudarcként írt azonban pártja európai parlamenti eredményéről. 

Ennek okát abban látja, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a Momentum európai parlamenti munkájára nemet. 

Hangsúlyozta választási sikereiket is: "az, hogy Zuglóban egyszerre győztük le a régi baloldalt és a Fideszt, hatalmas teljesítmény. Ahogy Pikó András és Soproni Tamás újrázása, Bánréve, Vámospércs, Keszthely és Győr elhódítása" - sorolta. 

Donáth Anna úgy vélekedett, egy olyan világban, ahol egyre erősebb a szélsőjobb, ahol egyre nagyobb teret nyernek a jobboldali populisták, még inkább szükség van arra, hogy valaki kérlelhetetlenül kiálljon a liberális értékek mellett. 

A távozó elnök köszönetet mondott azoknak, akik támogatták a Momentumot a kampányban, illetve a választásokon. 

"Nem adjuk fel, dolgozunk tovább értetek és veletek" - búcsúzott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában