Békét

2024.06.04. 06:20

Nem kérnek a háborúpárti képviselőkből a magyarok

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője szerint meghatározó, mit üzenünk Európának.

MW

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) Békemenetének résztvevői gyülekeznek az indulás előtt a Lánchíd pesti oldalánál 2024. június 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

– Annál hangosabb lesz a béke iránti igény, minél több békepárti politikust küldünk Brüsszelbe

– mondta a Magyar Nemzetnek ifj. Lomnici Zoltán, aki szerint hazánknak példaként kell elöl járnia, megmutatva, hogy a magyarok nem kérnek sem a háborúból, sem a háborúpárti képviselőkből.

A Századvég jogi szakértője szerint a Fidesz választási manifesztuma világossá tette, hogy az Európai Unió jelenlegi vezetése nem mérte fel az Európát érintő problémák súlyosságát, és nem megfelelő válaszokat ad ezekre a kérdésekre.

A dokumentummal a nagyobbik magyar kormánypárt arra is felhívja a figyelmet, hogy ma Európa keleti felén a világháború óta nem látott pusztító háború zajlik, miközben az eszkalációs veszélyt a nyugati politikusok zöme nem veszi kellően komolyan. A Fidesz arra is rámutat, hogy a háború, a szankciók és a súlyos energiaválság miatt az unió gazdasága ma hanyatlik, továbbá a Nyugat nagyvárosait már évek óta állandó terrorfenyegetettség uralja

– magyarázta a manifesztumot ifj. Lominci Zoltán.

Ismert: a KDNP májusban tízpontos kiáltványt is közzétett az EP-választásokhoz közeledve. Az alkotmányjogász erről elmondta, a kiáltvány az EU – és jogelődjei – alapértékeihez való visszatérésként is felfogható, hiszen annak idején a világháborúban összesűrűsödő embertelen, véres konfliktusok lezárása nyomán, illetve azok súlyos tanulságaival felvértezve kezdték meg az európai politikusok annak a hosszú folyamatnak a kiépítését, amely aztán a kontinens gazdasági és szellemi egységének megteremtéséig kívánt elvezetni és amelyet ma intézményesen Európai Unióként ismerünk.

További részletekért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában