Furcsa egybeesés

2024.06.03. 14:10

Törölte a Facebook Orbán Viktor beszédét a Híradó közösségi oldaláról

A hétvégén a Facebook átmenetileg törölte az M1 Híradó közösségi oldaláról Orbán Viktor miniszterelnök békemeneten elmondott beszédének felvételét. Az időzítés nemcsak a választási hajrá miatt különös, hanem azért is, mert Magyar Péter szombaton bejelentette: a háborúellenes kampány törlését kéri a közösségimédia-szolgáltatóktól.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Békemeneten

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Facebook azzal indokolta a döntést, hogy szerinte a videóban veszélyesnek minősített személyekhez és szervezetekhez kapcsolódó szimbólumokat osztottak meg, illetve veszélyes személyeket és szervezeteket dicsőítettek és támogattak – számolt be a Híradó.hu.

Bár a videót később újra elérhetővé tették, a döntés a választási hajrában mégis veszélyes irányba mutat. Ugyanis szombaton, közvetlenül a békemenet után Magyar Péter online sajtótájékoztatóján követelte a kormánytól, hogy állítsák le a háborúellenes kampányt. Magyar Péter egyúttal azt is elmondta, az ügyben a médiahatósághoz fordul és rémhírterjesztés miatt beperli Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét. 

Valamint írni fogunk hivatalos megkeresést az összes közösségimédia-platformnak, ahol ezek a hirdetések mennek, hogy vegyék le

– fogalmazott a magát liberálisnak valló politikus.

Mindez azért is érdekes, mert Magyar Péter európai parlamenti listájának második helyén Dávid Dóra, a Facebookot tulajdonló Meta jogtanácsosa is szerepel.

A hölgy 2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok. Nehéz a véletlen művének tekinteni, hogy az említett szervezet egyik partnere jelenleg a Jenner&Block, David Pressman ügyvédi irodája. 2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative, valamint a szintén a milliárdos spekuláns által pénzelt Amnesty International volt a partnerük.

Ezt követően Dávid Dóra 2015-ben csaknem egy éven keresztül annál a Save the Children nevű civil szervezetnél dolgozott, amely 2016 óta több alkalommal is kapott támogatást Soros György Open Society Foundations (OSF) nevű alapítványától.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában