A háború borzalmai

2024.06.04. 17:20

Megrázó riport: szinte semmi esély nincs a túlélésre az ukrán fronton (videó)

A háború miatt családok szakadnak szét, kisgyerekek maradnak árván, és már a nők sincsenek biztonságban a kényszersorozás miatt. A Tényeknek nyilatkozó ukrán menekültek – akik egyedül vagy családjaikkal érkeztek Magyarországra – megtörten számoltak be mindarról, ami a háború sújtotta országban történik.

MW

A nemzeti zászlóval letakart koporsót viszik a bajtársukat, Dmitro Kiricsenkót temető ukrán katonák a Kijev közelében fekvõ Bucsában 2022. december 23-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Roman Pilipej

A felkavaró riportban a csatornának nyilatkozó egyik menekült férfi arról beszélt, hogy miként vitték el a frontra harcolni egy ismerősét.

Kiment a boltba kenyeret venni. Jött az autó, elfogták és rögtön elvitték

– idézte fel a Tényeknek

Nem menekülhetnek meg a kényszersorozás elől azok sem, akik betegek vagy mozgássérültek, még akkor sem, ha erről orvosi papírjuk van – hangzott el az összeállításban.

A riportban emlékeztettek, hogy 

a háború kitörése óta rengetegen menekültek el az országból, sokan a kényszersorozás elől, a fronton ugyanis a túlélés esélye nagyon alacsony.

A Tényeknek nyilatkozó ukrán menekültek

átszöktek a határon, csak így tudták megakadályozni, hogy elvigyék őket.

A legtöbbjük családja ugyanakkor Ukrajnában maradt, akikkel nagyon nehezen tudják tartani a kapcsolatot. A stábtól azt kérték, hogy ne mutassák az arcukat és a hangjukat is torzítsák el, mert még most is félnek, hogy valahogy hazaviszik őket.

A Tények riportját alább tekintheti meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában