Családalapítás

2024.07.11. 17:28

Az elmúlt években számtalan intézkedést vezetett be a kormány a családok megsegítéséért (videó)

Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztériumban parlamenti államtitkára olyan példákat is bemutatott a közösségi oldalára feltöltött videójában, amelyekből kiderült, hogy az intézkedések milyen eredményeket értek el.

MW

A gyermekes családok életszínvonalát jelentősen növelték a 2010 óta bevezetett támogatások

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

„Az elmúlt években több mint 30 olyan intézkedést vezetett be a kormány, amellyel segítette a családalapítást, a gyermekvállalást és a gyermeknevelést” – hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert. A Kulturális és Innovációs Minisztériumban parlamenti államtitkára olyan példákat is bemutatott a közösségi oldalára feltöltött videójában, amelyekből kiderült, hogy az intézkedések milyen eredményeket értek el.

A 2011-ben történt családbarát fordulat óta 178 ezer gyerekkel több született meg, mint anélkül született volna

– emelte ki Zsigó Róbert.

A kormány újra visszaállította a 3 éves gyest. A családi adó- és járulékkedvezményt a kiskorú gyermeket nevelő családok 95 százaléka veszi igénybe. Közel 60 ezer négy vagy több gyermekes édesanyának nem kell személyi jövedelemadót fizetnie. Több mint duplájára, 66 ezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, ezzel is segítve a kisgyermekes anyák munkába állását. Eddig még soha nem jutott ennyi gyerek ingyenes tankönyvhöz, kedvezményes étkezéshez, táborozáshoz, mint most – sorolta az államtitkár. 

„Már közel 250 ezer család jutott ingatlanhoz, vagy bővítette otthonát a csok és a csok plusz segítségével, a gyermekes családok életszínvonalát jelentősen növelték a 2010 óta bevezetett támogatások” – hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert. Hozzátette: az otthonfelújítási programmal 370 ezer család otthona újult meg. A Babaváró program 245 ezer család életét segítette.

Mi továbbra is a családokért dolgozunk. Ezekben a háborús időkben is megvédjük, sőt bővítjük a családtámogatásokat, megvédjük a magyar családok békéjét és biztonságát

– jelentette ki az államtitkár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában