Felvételi 2024

2024.07.25. 11:18

Csaknem hatezer elsőéves kezdheti meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE), Magyarország legnagyobb gazdaságtudományi képzőhelyén szeptemberben 5948 elsőéves kezdheti meg tanulmányait – közölte az intézmény.

MW

Illusztráció: Résztvevők a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) 6,3 milliárd forint állami forrásból felépült új, multifunkcionális hallgatói centrumának átadása után tartott bejáráson 2023. szeptember 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Azt írták, a BGE továbbra is piacvezető a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás és az emberi erőforrások gazdasági alapszakon, ezekre összesen 3850 hallgató nyert felvételt.

A BGE húszezer hallgatójával a legnagyobb hazai gazdaságtudományi képzőhely, az ország legtöbb és legjobb hallgatóit vonzza a Budapesti Corvinus Egyetemmel és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel együtt; hatékony lépéseket tettünk a modernizálás, a tananyag-, valamint a teljesíthető tanulmányi követelmények fejlesztése terén

– idézték a közleményben Andor György rektor szavait.

Kitértek arra is, hogy a gazdaságtudományi alapszakok mellett jelentősen emelkedett a felvettek létszáma az egyetem szintén üzleti fókuszú kommunikáció- és médiatudomány, valamint nemzetközi tanulmányok alapszakjain is, amelyekre 380 elsőéves nyert most felvételt.

Továbbra is népszerűek a BGE mesterképzései, ezeken szeptembertől már összesen 650 hallgató kezdi meg tanulmányait, az angol nyelvű képzéseken pedig több mint ezer hallgató tanul ősztől – hatszáz magyarországi és várhatóan több mint négyszáz nemzetközi – tették hozzá.

Jelezték: a pótfelvételi eljárás keretében július 30. és augusztus 7. között a meghirdetett szakok többségére még lehet jelentkezni, információk a kezddabgevel.uni-bge.hu oldalon olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában