Sérültek

2024.07.14. 18:13

Gázolásos merénylet történt Izraelben

A merénylő szándékosan hajtott autójával egy buszmegállóban várakozók közé, négy ember sérülését okozva.

MW

Buszmegállóban álló embereket gázolt el szándékosan a merénylő

Forrás: Anadolu via AFP

Fotó: Mostafa Alkharouf

Izraelben gázolásos merényletben életveszélyesen megsebesült több ember, a támadót agyonlőtték

Gázolásos merényletben megsebesítettek négy izraelit, egyiküket életveszélyesen Izrael középső részén, egy katonai bázisnál vasárnap - közölte a rendőrség.

A kelet-jeruzsálemi palesztin merénylő autóval szándékosan a Crifin nevű laktanya előtti buszmegállóban várakozók közé hajtott, egy embert életveszélyesen, egy másikat súlyosan megsebesítve.

Három, véletlenül arra járó tartalékos határőr-katona és egy rendőr szemtanúja volt a történteknek, majd agyonlőtte a gázolót. A rendőrség egyértelműen terrortámadásnak nevezte a gázolást, ugyanis a terrorista először az emberek közé hajtott, majd eltávolodott, visszafordult és újra megtette. 

A négy áldozatot a közeli Aszaf Harofe nevű kórházba szállítottak, ahol az orvosok arról számoltak be, hogy egyikük sebesülése életveszélyes, egyiküké súlyos, s mellettük egy ember közepesen, és egy negyedik könnyebben sebesült meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában