Guruló dollárok

2024.07.11. 07:27

Hatalmas pénzeket kapott a Telex a tengerentúlról

A portált több Soros-közeli szervezet is támogatta különféle adományokkal - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Soros György magyar származású amerikai üzletember beszédet mond a közgyűlésnek a Világgazdasági Fórum (WEF) éves davosi találkozója alkalmával 2022. május 24-én

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice COFFRINI

A dollármédium idén az új baloldali messiás, Magyar Péter mögé állt be látványosan. A túlnyomóan pozitív hangvételű cikkek mellett hosszabb interjút is készítettek a figyelmet újabban botrányaival magára irányító Magyar Péterrel. Arra a kérdésre, hogy ez mennyire volt kifizetődő számukra a választási évben, majd csak a jövő évi beszámolóban kaphatunk választ - írja a Magyar Nemzet.

Ami a tavalyi évet illeti, a Telexet kiadó Van Másik Zrt. bevételei 1,4 milliárd forint körül alakultak 2023-ban. Belföldi értékesítésből 578 millió, míg külföldiből 209 millió forint bevételre tett szert a cég – ezekből együttesen 745 millió forint médiareklámból származott –, egyéb bevételeik 608 millió forintot tettek ki. Több mint százmillió forint származott nemzetközi pályázatokból, ez a vissza nem térítendő támogatások nagyjából hatoda, a Telex olvasói 505 milliós támogatást nyújtottak.

A Telex kiadójának eredményeit a 2022. őszi átalakulás miatt csak negyedéves adatokkal lehet összevetni, melyek alapján arányosítva nagyjából hasonlóan folytatódott a cég működése 2023-ban, mint 2022 utolsó három hónapjában. Adózott eredmény tekintetében mutatkozott némi visszaesés, ez „csak” a duplájára nőtt, így a Van Másik Zrt. 16,6 millió forint nyereséggel zárta a 2023-as évet.

A mérleg esetében könnyebb az összehasonlítás, hiszen az egy adott időpontban értelmezhető, jelen esetben a 2022. és 2023. évi végi állapotokat lehet összevetni. A cég bankszámláján az egy évvel korábbi összeg nem egészen kétharmada, 305 millió forint volt 2023 végén. A Van Másik Zrt. értékpapír-állománya ugyanakkor 277 millió forintra nőtt az elmúlt évben, ilyen értékben szerzett egyéb részesedést a vállalat. A kiegészítő mellékletben ezzel kapcsolatban annyit közölnek, hogy: „Az értékpapírok között 3 típusú nyíltvégű, határozatlan futamidejű, befektetési alapkezelő által kezelt befektetési jegyek összesített értékei szerepelnek”.

A cikk folytatása ITT olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában