Törvénytelen lépés

2 órája

Menczer Tamás: Ukrajna a fegyverszállítás miatt zsarol bennünket (videó)

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videójában felsorol négy sarkalatos pontot, amelyek azt támasztják alá, hogy Ukrajna a fegyverszállítások megakadályozása miatt zsarolja hazánkat. „Ukrajna nem veszélyeztetheti egy uniós tagállam energiaellátását” – fogalmaz a kormánypárti politikus.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Menczer Tamás a videójában hívja fel a figyelmet arra az ukrán képviselőre, aki „önmaga is kiállt és bevallotta, hogy a fegyverszállítás miatt zsarolnak bennünket”. A kommunikációs igazgató ezt követően tette fel a kérdést: „honnan tudjuk, hogy zsarolás?”

Onnan, hogy véletlenül pont a szlovákokkal és a magyarokkal, a két békepártival történik, a csehekkel nem

– adja meg a választ a kormánypárti politikus.

Menczer Tamás a második pontban kitér arra, hogy az Ukránok ezen lépése „teljesen jogszerűtlen és törvénytelen”, és teljes mértékben „ellentétes az EU-Ukrajna társulási megállapodással, amelyben feketén-fehéren benne van, hogy Ukrajna nem veszélyeztetheti egy uniós tagállam energiaellátását.” Harmadik példaként azt hozza fel a kommunikációs igazgató, hogy az Európai Bizottság nem lép fel a törvénytelen magatartással szemben.

Európai Bizottság nem áll mellénk. Kollaboráns. Itt egy háborúpárti összejátszást látunk

 – hangsúlyozza.

A kormánypárti politikus utolsó, lényeges pontként arra hívja fel a figyelmet, hogy ez az ukrán zsarolás éppen akkor történik, amikor Magyarország „történetének legnagyobb humanitárius akciójával segítünk.” 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában