Diplomácia

2024.07.11. 15:37

Orbán Viktor Észak-Macedónia miniszterelnökével tárgyalt a gazdasági-pénzügyi kapcsolatok erősítéséről (videó)

A magyar kormányfő csütörtökön Washingtonban kétoldalú megbeszélést folytatott Hrisztijan Mickoszki észak-macedón miniszterelnökkel – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke.

MW

Washington, 2024. július 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Hrisztijan Mickoszki észak-macedóniai miniszterelnök kétoldalú találkozója Washingtonban 2024. július 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A tárgyaláson elhangzott: Észak-Macedónia számít Magyarország támogatására az ország EU-integrációjának előmozdításában, valamint a gazdaság fejlesztésében.

A gazdasági és pénzügyi együttműködés folyamatosan bővül a két ország között, és egyre több magyar vállalat jelenik meg Észak-Macedóniában.

A két miniszterelnök megállapodott a politikai kapcsolatok további erősítésében és az illegális migráció elleni fokozott küzdelemben is – mondta Havasi Bertalan.

Orbán Viktor a közösségi oldalán tett közzé egy képgalériát a NATO-csúcs második napján készült felvételekről:

A kormányfő egy videót is megosztott a NATO-csúcsról:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában