Közel-keleti konfliktus

2 órája

Palesztinpárti tüntetőket vettek őrizetbe a washingtoni Capitoliumnál - frissül

Az izraeli–palesztin háború 292. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Palesztinpárti diákok, egyetemi alkalmazottak, kutatók vonulnak a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem (UCLA) területén a munkabeszüntetéssel egybekötött tüntetésükön 2024. május 28-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Allison Dinner

Cikkünk frissül!

Palesztinpárti tüntetőket vettek őrizetbe a washingtoni Capitoliumnál

Az amerikai rendőrség őrizetbe vett több palesztinbarát tüntetőt az amerikai kongresszusi épületegyüttes egyik irodaházában kedden, egy nappal azelőtt, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a képviselőház és a szenátus együttes ülésén beszédet mond.

A tüntetők törvényesen léptek be a Cannon House irodaházba, amely a kongresszusnak otthont adó Capitoliumhoz tartozik - közölte a létesítmény rendőrsége.   

Az épületben azonban nem engedélyezett a tüntetés, és a tiltakozókat felszólították, hogy fejezzék be akciójukat. A hatósági tájékoztatás szerint a tüntetők nem tettek eleget a felszólításnak, ami az épület kiürítéséhez vezetett.   

Az elmúlt hónapokban már tartottak hasonló tüntetéseket az épületben.   

Médiajelentések szerint a mostani akciót a Jewish Voice for Peace nevű aktivistacsoport szervezte.   

"Itt vagyunk, abban az épületben, ahol az elmúlt kilenc és fél hónapban a kongresszus tagjai újra és újra úgy döntöttek, hogy népirtáshoz használt bombákat küldenek" - írta a szervezet az X közösségi médiaplatformon.

Benjámin Netanjahu szerdán a kongresszus együttes ülésén mond beszédet. A látogatáshoz kapcsolódóan Joe Biden elnök és Donald Trump republikánus elnökjelölt is tárgyalásokat folytat az izraeli kormányfővel. Kamala Harris amerikai alelnök, Biden valószínű utódja az elnökválasztási versenyben, szintén találkozni kíván Netanjahuval.

Ez történt kedden:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában