Amerikai elnökválasztás

2024.07.11. 08:47

Saját párttársai sem akarják már Bident indítani Trump ellen

A Magyar Nemzet cikke szerint egymás után jelentik be a demokrata politikusok, hogy nem kérnek Joe Bidenből.

MW

Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a NATO alapításának 75. évfordulója alkalmából tartott háromnapos csúcstalálkozó első napján, 2024. július 9-én a washingtoni Mellon Auditóriumban. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) alapító egyezményét a Washingtoni Szerződést 1949. április 4-én írták alá a Mellon Auditóriumban

Forrás: MTI/AP

Fotó: Evan Vucci

Earl Blumenauer a kilencedik demokrata kongresszusi képviselő, aki felszólította Joe Biden elnököt, hogy mondjon le arról, hogy elindul a novemberi elnökválasztáson – írja a Magyar Nemzet.

Blumenauer ugyan dicsérte Biden elmúlt években nyújtott teljesítményét, de egyértelműen beállt azon demokrata párti politikusok sorába, akik szerint az idős elnöknek mennie kell. Rajta kívül nyolc másik képviselőházi demokrata politikus is nyilvánosan felszólította Bident, hogy lépjen ki a versenyből. Ők Llyod Doggett, Raúl Grijalva, Seth Moulton, Mike Quigley, Angie Crai, Adam Smith, Mikie Sherrill és Pat Ryan.

Blumenauer nyilatkozata csak megerősíti a demokraták rettegését. Attól félnek ugyanis, hogy mivel Joe Biden még versenyben van, a jelenlegi elnök jelölése veszélyezteti azt, hogy a párt novemberben megtartsa a Fehér Házat.

Biden katasztrofális vitateljesítménye óta az interjúkban kitart amellett, hogy továbbra is versenyben marad, de saját párttársai és most már a hírességek nyilatkozatai is rávilágítanak a demokraták szorongására.

A további részletekért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában