Jövedelmek

Tegnap, 16:29

Százmilliókat kereshetett néhány év alatt Magyar Péter

Korábbi mellékállásaiból is dőlt a lé.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője sajtótájékoztatót tart Strasbourgban a júniusi választások eredményeképpen létrejövő Európai Parlament (EP) alakuló ülésének napján, 2024. július 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Hiába bizonygatta hónapokon át Magyar Péter, hogy nem veszi fel az európai parlamenti mandátumát, a Tisza Párt elnöke mégis beült az EP-be, amivel hét-nyolc millió forintos havi jövedelemre tett szert. A választási kampány idején tucatnyi nyilatkozatban, interjúban hangoztatta, hogy esze ágában sincs beülni az EP-be, sőt nemegyszer azzal kérkedett, hogy a jövőben a „piacról fog megélni”. A balliberális 444 podcastjében határozottan kijelentette, nem készül arra, hogy akár három hónap múlva, akár fél év múlva bármilyen fizetett politikai státusa lenne - adta hírül a Magyar Nemzet.

Megjegyzendő, hogy 

korábban maga Magyar Péter számolta ki, hogy öt év alatt kétmilliárd forintot is haza lehet hozni Brüsszelből.

Azonban Magyar Péter korábban is jelentős összegekre tett szert. Mint ismert, az Európai Parlament oldalán közzétették az EP-képviselők vagyonnyilatkozatait, ami alapján a Tisza Párt hét képviselőjének eddigi bevételeire is rálátás nyílt.

A legérdekesebb nyilvánvalóan Magyar Péteré, hiszen az iratokból kiderül, hogy 

volt olyan időszak, még aktív politikai pályafutása előtt, amikor jobban keresett, mint maga a magyar miniszterelnök.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában