Kérdések

3 órája

Tarlós István szerint Karácsony Gergelynek nem lesz könnyű dolga

A főpolgármester-választás folyamata rendkívül méltatlan volt mindenkire nézve, a jelenlegi helyzet alapján az is bekövetkezhet, hogy az új közgyűlés működésképtelen lesz és összeomlik – mondta a volt főpolgármester a Metropol megkeresésére reagálva.

MW

Tarlós István volt főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A volt főpolgármester szerint Karácsony Gergely továbbra is önállótlan, megírják neki a „kottát”. Az, hogy ez a döntően DK-s kör a kezdetektől nem együttműködő a kormánnyal, a legnagyobb érvágás a fővárosiak számára, hiszen emiatt gyakorlatilag alig értelmezhető Budapesten a fejlődés, ami még Demszky Gábor idejében is nagyobb mértékű volt – derült ki a beszélgetésből.

Tarlós István a lapnak elmondta, a főpolgármester-választás kapcsán más eredményt várt: – Arra számítottam, hogy Karácsony Gergely megnyeri a választást, de arra nem, hogy ilyen szoros lesz az eredmény.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amíg 2019-ben – valószínű külföldi szálakat is ideértve – az ellenzék táborának mindenféle reményei voltak Karácsony Gergelyt illetően, addig az azóta eltelt öt évben olyan teljesítményt nyújtott a főpolgármester, hogy hiába liberális beállítottságú Budapesten a relatív többség, ezt a választást illett volna megnyerni vele szemben

– mutatott rá a főváros egykori vezetője.

Tarlós István szerint a választás menete sem volt rendben. – Az újraszámlálás méltatlan volt egy főpolgármester-választáshoz. Olyan sem történt még, hogy az Alkotmánybíróságnak kell foglalkoznia a főpolgármester-választással. Összességében eléggé indulatos és túlfűtött lépések történtek, amiket látszólag higgadt kommunikációval igyekeztek tompítani. Ez a főpolgármester-választás valószínűleg erről a cirkuszról lesz ismert – mutatott rá.

Karácsonynak nehéz dolga lesz

Karácsony Gergelynek minden eddiginél nehezebb dolga lesz – kezdte okfejtését Tarlós István azzal kapcsolatban, hogy mi várható októbertől, majd rámutatott:

Mint a becsukott könyv, nem kiszámítható a Tisza Párt, nem tudni, hogyan viselkedik majd a közgyűlésben. Van egy-két dolog, amit nehéz elképzelni, például azt, hogy a többségi erő létrehozása érdekében létrejöhet-e egy Fidesz–DK–LMP-együttműködés 

Tarlós István kiemelte, véleménye szerint erősen kétséges, hogy Magyar Péter pártja mennyire akar vagy tud más pártokkal együttműködni a közgyűlésben. – Kérdés az is, hogy a Tisza meg akarja-e buktatni Karácsonyt egyáltalán – mondta a lapnak Tarlós. 

Az európai uniós áramlatokat ismerve, illetve miután Magyar nem túl hazafias módon kezdett el mozogni Brüsszelben, nem tartom valószínűnek, hogy arra biztatják kint, rántsa ki a szőnyeget Karácsony Gergely lába alól

– hangsúlyozta a volt főpolgármester.

A teljes cikket a Metropolon olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában