Az Igazság órája

2024.07.14. 10:05

Teljes átalakulás előtt az európai politika (videó)

Magyarországon már megtörtént a jobboldal integrációja, most ugyanez zajlik Európában.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az első és legfontosabb a béke, ez egy békepárti európai képviselőcsoport – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Kovács Attila azzal kapcsolatban, hogy megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakció, amelynek a Fidesz alapító tagja, és rögtön az Európai Parlament harmadik legnagyobb ereje lett. Az AK európai uniós kutatási igazgatója kifejtette: csak 20 év alatt átalakult egy francia politikai térkép, eltűntek több évtizednyi múlttal rendelkező bevett pártok, amelyek váltógazdálkodásban irányították a II. világháború óta az országot. Lehet, hogy amikor majd 20 év múlva az európai politikai térképre ránézünk, akkor azt fogjuk mondani, hogy itt megindult egy szerveződés, és átalakította a teljes európai politikai palettát. 

Pindroch Tamás, az AK vezető elemzője emlékezetetett arra, hogy a Fidesz 1996-ban kezdte el azt a munkát, amely végül a magyar jobboldal egyesítéséhez vezetett. Az európai színtéren most ugyanez zajlik. Ugyanez a munka elindult, és ennek is a Fidesz a motorja. Mi már Magyarországon ezt átéltük, részt vettünk benne, és most az európai színtéren is ezt történik, Orbán Viktor vezetésével – hangsúlyozta. 

A baloldal pedig nem tudja, hogy mi folyik, teljesen lebénultak 

– tette hozzá a vezető elemző.

A CPAC Hungary (amelyet magyar részről az Alapjogokért Központ szervezett) az elmúlt három évben teret, fórumot, láthatóságot, nyilvánosságot biztosított a konzervatív szuverenista oldal egy platformra terelésében – hangsúlyozta Kovács Attila. És ebben a központ egyfajta katalizátorként vett részt – tette hozzá.

A saját játékszabályaink szerint kell játszani, emlékeztett Orbán Viktornak a 2022-es magyarországi CPAC-en ismertetett híres 12 pontjára Pindroch Tamás. Ez a politika lényege, állítsuk fel a saját agendánkat, mi szerint haladunk, mik a fő célkitűzések, és ne érdekeljen minket az, hogy a globalista hálózat mit mond – hangsúlyozta az AK vezető elemzője. 

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában