Megdöbbentő részletek

2 órája

Trump merénylőjére már 90 perccel a lövés előtt felfigyeltek a hatóságok

Thomas Matthew Crooksról az egyik mesterlövész még fényképeket is készített és elküldte a társainak – derül ki a Mandiner cikkéből.

MW

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (k) feltartja kezét, miközben a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbe veszik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. A támadásban egy néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték, ketten pedig életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok

Forrás: MTI/AP

Fotó: Evan Vucci

A Donald Trump ellen merényletet elkövető Thomas Matthew Crooks több mint 90 perccel azelőtt a hatóságok látóterébe került, hogy tüzet nyitott volna a pennsylvaniai kampánygyűlésen. Ez az idő körülbelül fél órával több, mint amit a hivatalos szervek korábban állítottak, derült ki egy frissen nyilvánosságra hozott jelentésből.

A New York Post birtokába jutott jelentés az eddig ismertnél konkrétabb és részletesebb idővonalat vázol fel, Crooks feltűnésétől egészen az ellenjelöltre leadott lövésekig. A lap által nyilvánosságra hozott jelentésből az is kiderült, hogy a 20 éves Crooks a rendfenntartók jelenlétével tisztában volt.

Valaki követte a nyomunkat és bejutott, majd a kocsijaink mellett leparkolt, csak hogy tudd

– írta egy mesterlövész a kollégájának 16:26 körül. 17:10 körül Crooks az AGR International épület raktárának tetője alatt volt, ahol később felmászott és AR–15-ös fegyverével tüzet nyitott.

Az egyik mesterlövész még fényképeket is készített a merénylőről és megosztotta egy csoportos üzenetben a társaival 17:38 körül

számol be róla a Mandiner.

TRUMP, Donald
Mesterlövészek lövéseket adnak le a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án, miután a rendezvényen Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszéde közben lövések dördültek
Fotó: Gene J. Puskar / Forrás: MTI/AP

A fényképeket több lépésben osztották meg a titkosszolgálattal, a parancsnoki központon keresztül, írja a lap. Egy másik üzenet a csoportos beszélgetésben azt feltételezte, hogy Crooks az AGR-épületek komplexumának hátsó része felé ment el, „távolodva a rendezvénytől”. Ezt az üzenetet 18 órakor írták.

Valójában Crooks ekkor már a tetőn volt, és pár perccel később tüzet is nyitott.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Nem jeleníti meg a Google a Donald Trump elleni merényletet

A New York Post arról ír, hogy a Google egyik kulcsfontosságú funkciója nem jeleníti meg a Donald Trump elleni merényletre vonatkozó találatokat, a volt elnök fia azt állítja, hogy a Big Tech cégek megpróbálják befolyásolni a választásokat – írja a Mandiner.

A lényeg: a Google felhasználói meglepődve tapasztalták, hogy

a keresőmotor „autocomplete” funkciója kihagyja a Donald Trump elleni merénylettel kapcsolatos javasolt találatokat. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában