Fejlesztés

2 órája

Újabb három csúcskategóriás harckocsival bővül a Magyar Honvédség nehézdandárja

Az új eszközökkel immáron tizennyolcra bővül a Magyar Honvédség tatai nehézdandárjának harckocsi flottája – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

MW

Újabb három csúcskategóriás Leopard 2 A7-s harckocsival bővül a Magyar Honvédség nehézdandárja

Forrás: HM Zrínyi Kft.

Fotó: Schöff Gergely

Újabb három csúcskategóriás Leopard 2 A7-s harckocsival bővül a Magyar Honvédség nehézdandárja - jelentette be a honvédelmi miniszter kedden.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleménye szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, kedden három darab érkezik a világ egyik legmodernebb harckocsijából Magyarországra. Az új eszközökkel immáron tizennyolcra bővül a Magyar Honvédség tatai nehézdandárjának harckocsi flottája - ismertette a tárcavezető.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette, a Leopard harckocsik hadrendbe állításával új időszámítás kezdődött a magyar haderőfejlesztés történetében, a magyar haderő átfegyverzése pedig a tervek szerint halad.

A Leopard 2 A7-es harckocsik kategóriájukban magas sebességgel, manőverezőképességgel rendelkeznek és rendkívül megbízhatók. Páncéltestük 7,7 méter hosszú, előrefordított löveggel a hosszúságuk 10,97 méter, szélességük kiegészítő páncélzat nélkül 3,76 méter, magasságuk pedig 3,03 méter - tájékoztattak.

A miniszter emlékeztetett: a high-tech haditechnikai eszközből 2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik Magyarországra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában