Washington nem törli el a nagy hatótávolságú rakéták ukrán használatára vonatkozó korlátozásokat – frissül

874. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Az orosz védelmi minisztérium által 2024. július 12-én közreadott videóról készített képen orosz tüzérek ágyúval lövik az ukrán állásokat Ukrajnában

Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Fotó: -

Cikkünk frissül!

Washington nem törli el a nagy hatótávolságú rakéták ukrán használatára vonatkozó korlátozásokat

Az Ukrajinszka Pravda arról ír, hogy a Pentagon szóvivője, Pat Ryder vezérőrnagy leszögezte: 

az Egyesült Államok továbbra is tart az orosz–ukrán háború kiszélesedésétől, ezért nem törli el a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták ukrán használatára vonatkozó korlátozásokat.

Mint ismert, az ukránok legutóbbi nagy terve az volt, hogy Oroszország teljes területét támadnák amerikai fegyverekkel. 

Ryder emlékeztetett: engedélyezték ugyan az amerikai lőszerek használatát a határon kívüli megtorló intézkedésekre és védelmi csapásokra, de hangsúlyozta, Washington álláspontja nem változott a nagy hatótávolságú fegyverekkel kapcsolatban - írja a Mandiner.

ORFK: több mint 12 ezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

Az ukrán-magyar határszakaszon 6309-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5876-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 41 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Ez történt hétfőn:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában