Békepárti

7 órája

A szerbek elnöke lehet egy következő merénylet célpontja

Vulin szerb miniszterelnök-helyettes beszélt erről az eshetőségről.

MW

Aleksandar Vucic szerb elnök

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Andrej Cukic

Amikor megkísérelték Ficót, majd Trumpot megölni, azt mondtam Vucsics elnöknek, hogy készüljön fel. Mivel mindenkivel történik valami, aki békét akar Ukrajnában, valaki rájuk lő

 – nyilatkozta Aleksandar Vulin a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek. A Magyar Nemzet által szemlézett interjúból kiderül, Vulin szerint Vucsics életét azok fenyegetik, akik azt szeretnék, hogy Szerbia hagyjon fel a katonai semlegességgel, vezessen be szankciókat Oroszországgal szemben, ismerje el Koszovó függetlenségét és mondjon le a Boszniai Szerb Köztársaságról.

A miniszterelnök-helyettes az interjúban arról is beszélt, hogy, Szerbia számára a BRICS esélyt és valódi alternatívát jelent az Európai Unióval (EU) szemben. Szerinte a BRICS nem követel semmit Belgrádtól, és többet tud nyújtani, mint amennyit kér.

A politikus hangot adott annak a véleményének is,  hogy Oroszország és Ukrajna 2022 tavaszán megköthette volna a békemegállapodást, és véget vethetett volna a konfliktusnak, de ez a fegyverszünetben nem érdekelt Nyugat beavatkozása miatt nem történt meg.

A békét Ukrajnában már az isztambuli tárgyalásokon, a SWO kezdetén el lehetett volna érni. De ez nem történt meg, mert az ukrajnai békéről olyan országok és politikusok döntenek, akik nem ukránok, és akik az utolsó ukránig harcolni akarnak Oroszországgal

– mondta a szerb miniszterelnök-helyettes a RIA Novosztyival folytatott beszélgetésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában