Politikai haszonszerzés

2 órája

Ami sok, az sok: megelégelte az államtitkár Magyar Péter kórházi hecckampányát

„Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, mivel amit a kórházakban művel, az minden, csak nem tájékozódás” – húzta alá Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

„Amit Magyar Péter a kórházakban tesz, az egy hecckampány” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára. Takács Péter elmondta: a Tisza Párt elnökének európai parlamenti képviselőként ahhoz van joga, hogy tájékoztatást kapjon a közintézmények működéséről. Jelezte: a baloldali politikus számára együttműködően biztosították annak lehetőségét, hogy felvehesse a kapcsolatot a kórházakkal és mindenhol a helyszínen tehesse fel kérdéseit.

Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, mivel amit a kórházakban művel, az minden, csak nem tájékozódás. Zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét, órákon át grasszál fel-alá a kórházakban, miközben Jakab Péter stílusában személyeskedő és dehonesztáló megjegyzésekkel alázza meg a gyógyító munkájukat odaadással végző kollégákat. Ebből elég volt!

– rögzítette Takács Péter.

Az államtitkár elmondta, hogy Magyar Péter Szolnokon a menedzsmentet berendelve hétvégén ment be a kórházba, amihez semmiképen nincs joga. Ismertette, hogy

 a képviselő még a kórházi vezetők érkezése előtt megjelent egy betegellátó osztályon, zaklatta az ügyeletvezető főorvost, akinek a gyógyítás lenne a feladata.

 Az államtitkár felszólította Magyar Pétert, hogy ne tegye az egészségügyi dolgozókat az aljas politikai színjátékának a szereplőivé, hagyja az orvosokat gyógyítani, a betegeket pedig nyugodtan gyógyulni.

Senkinek nem szolgálja az érdekét Magyar Péter öncélú politikai haszonszerzés érdekében végzett tevékenysége. Nem az igazságot akarja bemutatni, hanem csak a saját politikai pecsenyéjét sütögeti, de a kórház nem a politika játszótere

– tette hozzá.

A cikk IDE KATTINTVA folytatódik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában