Orosz–ukrán háború

2 órája

Drámai videón, ahogy ukrán drón végez ukrán civilekkel – frissül

906. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: Diego Herrera Carcedo

Cikkünk frissül!

A német politikus nagyon kiakadt az ukránokra

Sahra Wagenknecht a kormány koalíciót vádolta meg azzal, hogy visszatart információkat az Északi Áramlat elleni merénylet kapcsán – adta hírül a Magyar Nemzet.

Németországnak be kellene fejeznie a fegyverszállításokat Ukrajnának, ha bebizonyosodik Kijev részt vett az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezetékek aláaknázásában

– jelentette ki Sarah Wagenknecht az új német baloldali párt, a BSW vezetője. Felháborító, hogy a szövetségi kormány nem tesz semmit az ügy tisztázásra, sőt információkat tart vissza. 

Szívszorító videón, ahogy ukrán drón végez ukrán civilekkel

A közösségi oldalakon terjedt el egy videó, amelyen az látható, hogy ukrán civilek egy porig rombolt épületnél próbálnak segítséget kérni. 

A bejegyzések szerint az állítólag ukrán civilek beszorultak a két szembenálló csapat közé, onnan próbáltak segítséget kérni úgy, hogy feliratokat készítettek, amelyek a levegőből is láthatóak. Állítólag az oroszok egy drón segítségével próbáltak segíteni, ellátmányt dobtak le nekik és egy üzenetet, hogy kövessék a drónt, biztonságos helyre vezeti őket – írja a Magyar Nemzet

Amikor azonban a két civil és a kutyájuk elindultak a drón után, egy ukrán drón csapott le rájuk.

Több mint húszezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán-magyar határszakaszon 8112-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 12 006-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 60 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Ez történt pénteken:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában