Közlemény

2 órája

Elszomorították az olimpia megnyitójának egyes jelenetei a Vatikánt

A Vatikánt „elszomorították” a párizsi olimpia megnyitójának egyes jelenetei – áll az Apostoli Szentszék francia nyelven kiadott közleményében, írja az MTI.

MW

A francia csapatot szállító hajó a Szajna folyó egyik kivilágított hídja alatt halad át a 2024-es párizsi nyári olimpia megnyitóünnepségén 2024. július 26-án

Forrás: MTI/EPA/PA pool

Fotó: David Davies

„A Szentszék csak csatlakozni tud azokhoz a véleményekhez, amelyek az elmúlt napokban elhangzottak, hogy sajnálkozásukat fejezzék ki a számos keresztény és más vallás híveit ért sértés kapcsán” – áll a szombaton kiadott dokumentumban.

A múlt pénteken világszerte egy időben sugárzott előadás tartalmazott egy jelenetet, amelyről bírálói úgy vélték, hogy Az utolsó vacsorát parodizálja transzvesztita szereplőkkel.

Az olimpia szervezői azt közölték, hogy a jelenetet egy Dionüszosz görög isten lakomáját felidéző festmény ihlette, amelyet a dijoni múzeumban őriznek, de ez nem vetett véget a kritikáknak.

Egy olyan nagyszerű rendezvényen, ahol az egész világ összegyűlik a közös értékek körül, nem lenne szabad lenniük számos ember vallási meggyőződését nevetségessé tévő utalásoknak

– olvasható a közleményben.

„A szólásszabadságnak, amelyet magától értetődően nem kérdőjelezünk meg, megvan a maga határa a mások tiszteletében”

– tették hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában