Amerikai elnökválasztás

2024.08.05. 11:44

Kamala Harris veszélyes liberális nézeteket vall, véli a dél-kaliforniai szenátor

Veszélyes liberális nézetei vannak Kamala Harrisnek, az idei amerikai elnökválasztás valószínű demokrata elnökjelöltjének. Erről beszélt Lindsey Graham dél-karolinai szenátor, aki szerint ez még nagyobb probléma, mint az alelnök identitásával kapcsolatos viták.

MW

Kamala Harris

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Edward M. Pio Roda

A napokban Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje a Fekete Újságírók Országos Szövetségének kongresszusán (amelyre a magát feketének valló Harris nem ment el) egy kérdésre válaszolva megkérdőjelezte az alelnök identitását – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Már régóta ismerem őt közvetve – közvetlenül nem nagyon –, és mindig is indiai származású volt. És csak az indiai örökséget népszerűsítette. Nem tudtam, hogy fekete, egészen néhány évvel ezelőttig, amikor történetesen fekete lett, és most azt akarja, hogy feketeként ismerjék. Szóval, nem tudom, vajon indiai, vagy fekete? – fogalmazott Trump, gyűlöletcunamit kiváltva a baloldali médiában.

A dél-karolinai szenátor szerint Harris származásánál sokkal fontosabbak a nézetei és az ítélőképessége.

Mindenben tévedett. Amikor megpróbálta elmagyarázni, mit tenne az infláció és a közelgő recesszió ellen, semmi értelme nem volt. Ez halandzsa
– idézte a Lindsey Grahamet a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Rekordszámú illegális bevándorló szabadult Amerikára

Harris legfontosabb és az Egyesült Államokban a legnagyobb visszhangot kiváltó bűne a határhelyzet teljes félrekezelése volt.

A feladatra még 2021-ben nevezte ki Joe Biden bukott amerikai elnök, azonban Harris ahelyett, hogy javított volna a helyzeten, inkább csak rontott rajta, rekordszámú illegális migránst szabadítva az Egyesült Államokra.

Bár Harris egy alkalommal nevetve bizonygatta, hogy az illegális migránsok nem hajlamosak a bűnözésre, az amerikaiak ennek ellenkezőjét tapasztalják, amikor egyre-másra érkeznek a hírek az illegális bevándorlók által meggyilkolt fiatal nőkről.

Az amerikai képviselőház nemrégiben határozatban ítélte el Kamala Harrist a határhelyzet kezeléséért, amelyet a republikánusok mellett több demokrata törvényhozó is megszavazott.

A teljes cikk ITT olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában