Amerikai elnökválasztás

2 órája

Csalódottak a demokrata választók, mégsem Kamala Harris lesz a megváltójuk

Egy felmérés alapján az emberek 66 százaléka azt is megjegyezte, hogy Kamala Harris politikája semmiben nem másabb, mint Joe Bidené. Emellett az amerikaiak nagy többsége Harrist hibáztatja a leköszönő elnök baklövéseiért.

MW

Joe Biden és Kamala Harris

Forrás: MTI/AP

Fotó: Evan Vucci

A Senate Opportunity Fund nyolcszáz szavazónak tett fel több kérdést a demokratákról, illetve a Joe Biden–Kamala Harris cseréről az elnökjelöltségi versenyben. Az adatok közül talán az a legérdekesebb, hogy a választók milyen kevés különbséget látnak Harris és Biden között a tényleges politikai teljesítményüket illetően. A felmérés a mintát az úgynevezett csatatérállamokra is lehatárolta, 511 megkérdezett ilyen ingadozó államokban él. 

Azok, akik abban reménykedtek, hogy Harris jelölése visszavezeti a demokratákat a helyes útra, óriásit csalódhatnak, ha megnézik az eredményeket

írja a Magyar Nemzet a Breitbart News által exkluzívan megszerzett közvélemény-kutatás alapján.

Úgy tűnik, ennek az ellenkezője igaz, és a demokraták nagyon nehéz helyzetben vannak. A választók szerint ugyanis nem Harris a megváltó.

A megkérdezettek 68 százaléka úgy vélte, hogy Joe Biden munkájának eredménytelensége épp annyira írható Harris alkalmatlanságának számlájára, mint Joe Bidenére. Az emberek 66 százaléka azt is megjegyezte, hogy Kamala Harris politikája semmiben nem másabb, mint Joe Bidené, ebből következően pedig a válaszadók kétharmada szerint semmi nem változik majd Harris jelölése után – amennyiben valóban őt jelölik az augusztusi demokrata konferencián.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában