Késelés

2 órája

Késes támadás történt Londonban, egy kislány is az áldozatok között van

Egy 34 éves nő és egy 11 éves lány megsebesült hétfőn Londonban, miután egy férfi késsel rájuk támadt – közölte a brit főváros rendőrsége.

MW

Rendőrtiszt a londoni Leicester téren elkövetett késes támadás helyszínén 2024. augusztus 12-én

Forrás: MTI/AP/PA

Fotó: James Manning

A közlemény szerint a főváros központjában, a Leicester Square-en elkövetett támadás két áldozatát kórházba kellett szállítani. A 34 éves nő könnyebb sebesüléseket szenvedett, a 11 éves lány viszont tartósabb kórházi ápolásra szorul, de nincs életveszélyes állapotban.

A magányos elkövető egy férfi, akit elfogtak, majd őrizetbe vették a helyszínre érkezett rendőrök. Hozzátették, hogy egyelőre nem kezelik terrorcselekményként az ügyet.

A brit nemzeti statisztikai hivatal friss adatai szerint Nagy-Britanniában az elmúlt 10 évben csaknem a duplájára emelkedett a főleg közterületeken elkövetett késelések száma, és az elkövetők jelentős részben fiatalok. A számokból az is kiderült, hogy a 2023-ban regisztrált mintegy 50 ezer késes támadás hétszázalékos növekedést jelentett az előző év számaihoz képest.

Két hete történt a southporti késelés

Július végén egy 17 éves fiú az északnyugat-angliai Southportban három kislányt késelt halálra és többeket megsebesített. Az esetet követően Anglia szerte tüntetések alakultak ki.

A kamaszfiú ellen háromrendbeli emberölés és szúrófegyver tiltott tartása mellett tízrendbeli emberölési kísérlet miatt is vádat emeltek, miután nyolc gyermeket és két felnőttet is megsebesített egy táncrendezvényen.

A halálos áldozatok 6, 7 és 9 évesek voltak. A nyolc sebesült gyermek közül ötnek, valamint a két felnőttnek az állapota válságos.
A rendőrség nem közölte az elkövető indítékát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában