Megcsappant a létszám

2024.08.06. 09:42

Kilép az MSZP-ből a párt egyik legsikeresebb városvezetője

Őrsi Gergely is elhagyja a süllyedő hajót, kilépésével már csak két regnáló szocialista polgármester maradt a fővárosban.

MW

Õrsi Gergely (MSZP), a II. kerület polgármestere (k) felszólal a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2024. január 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely az Indexnek megerősítette, hogy beadta az MSZP kerületi csoportjánál a lemondási nyilatkozatát, és kilépett a pártból – figyelt fel rá a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet: Őrsi 2006 óta volt a párt tagja, 2019 után 2024-ben is megnyerte a kerületi polgármester-választást. 

Szerinte nincs helye a pártoknak az önkormányzatokban, és elmondása szerint az MSZP vezetésével nem egyeztetett a lépéséről.

 

Arra a kérdésre, hogy vajon függetlenként könnyebb-e konszenzust találni a többi képviselővel a testületi munka során, azt válaszolta, hogy eddig is megvolt egyfajta lokálpatrióta összhang, ami az őt támogató frakciószövetségben mutatkozott meg.

A Fővárosi Közgyűlésbe az új, kizárólag pártlistás rendszerben csak egyetlen MSZP-s politikus, Tüttő Kata került be.

Őrsi Gergely kilépésével az MSZP-nek  – Horváth Csaba zuglói távozását követően – csak két regnáló polgármestere maradt Budapesten: Gajda Péter (Kispest) és Tóth József (XIII. kerület).

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában