Mindenki tud róla

Tegnap, 12:40

Kínos: Magyar Péter aligha tudja feledtetni a diszkóbotrányt

A magyarok fele úgy véli, a Tisza Párt elnöke rosszul döntött, amikor beült az Európai Parlamentbe.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője Strasbourgban 2024. július 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Az újdonsült politikus diszkóbotrányától volt hangos az utóbbi időben a hazai közélet, ami a jelek szerint a választópolgárok figyelmét sem kerülte el. A Magyar Társadalomkutató Kft. új elemzésében megvizsgálták, két hónappal az EP-választások után mely témákhoz tudják kötni Magyar Pétert az emberek és hogyan ítélik meg politikai tevékenységét.

Forrás: Magyar Társadalomkutató Kft.

Mint a kutatásból kiderül, Magyar Péter legismertebb akciója az EP-választás után a diszkóbotránya lett, a felnőtt magyar lakosságot reprezentáló válaszadók több mint négyötöde (83 százalék) hallott arról a hírről, hogy Magyar Péter dulakodásba keveredett nyáron „egy éjszakai fővárosi szórakozóhelyen”.

A hírről értesültek 70 százaléka tartja igaznak, ráadásul a hírt ismerő baloldali szavazók többsége, így a Tisza-szavazók 55 százaléka és a DK–MSZP–P-koalíció szavazóinak 52 százaléka szerint is megtörtént, és csupán kevesebb mint harmaduk (28 és 30 százalék) gondolja úgy, hogy ezt csak Magyar Péter rosszakarói állítják.

Forrás: Magyar Társadalomkutató Kft.

A botrányon túl fontos fejlemény volt még, hogy Magyar Péter a választási kampányban tett többszörös ígérete ellenére felvette európai parlamenti mandátumát. Döntését minden második magyar ellenzi (50 százalék), és mindössze harmaduk ért egyet vele (33 százalék), így ez jelentős hitelességi deficitet jelent számára – olvasható a kutatásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában