A luxusbaloldal botrányai

13 órája

Nem Magyar Péter az első baloldali politikus, akit megrészegít a pénz és a hatalom

Bár Magyar Péter nem túl régóta van jelen a magyar politikai palettán, bulijaival és botrányaival színre lépése óta számos alkalommal került a médiafigyelem középpontjába. Ám nem ő az első baloldali politikus, aki a hatalomtól és a pénztől megrészegül: a Magyar Nemzet összegyűjtötte a luxusbaloldal botrányait.

MW

Magyar Péter

Forrás: Origo

Fotó: Ladoczki Balazs

Két hónap telt el az európai parlamenti és a magyar önkormányzati választások óta, Magyar Péter azóta nem tud leállni a bulizással. Dobták már ki szórakozóhelyről, egy férfi telefonját a Dunába hajította, felvétel került elő arról, ahogyan egy lány lábai között kúszik-mászik, de arról is, ahogyan részegen tántorog egy buszmegállóban. A politikus a Sziget Fesztivál VIP-részlegében is bulizott, de privát bulit is szervezett az egyik alvilághoz köthető szórakozóhelyen. Az is igaz, hogy nem Magyar Péter az első baloldali politikus, aki megrészegül a hatalomtól.

Szocialista politikusok egzotikus kiküldetései

Nem példa nélküliek azonban az urizáláshoz köthető botrányok a hazai baloldal életében. A söjtöri ebéd néven elhíresült ügy például a Medgyessy-kormány által 2003. október 18-án, a Zala megyei Söjtörön, Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából tartott kihelyezett kormányüléssel kapcsolatban robbant ki. A kormány tagjai és a meghívottak számára a budapesti Mágnáskert étteremből szállították a felszolgált ebédet. A program több millió forintba került – emlékeztet a Magyar Nemzet

Érdemes felidézni azt is, hogy az MSZP-s érában több tíz millió forintot emésztettek fel a Honvédelmi Minisztérium (HM) kasszájából a szocialista politikusok egzotikus kiküldetései. Vadai Ágnes, a HM akkori parlamenti államtitkára, a DK jelenlegi országgyűlési képviselője egy év alatt közel tizenöt hivatalos útra utazott el a szaktárca pénzén. A célállomások között olyan helyszínek is szerepeltek, mint a francia Riviérára, Monacó, a napfényes Görögország vagy Spanyolország.

Drága nyaralások, luxusórák

Három évvel ezelőtt alig egy napig volt elérhető az Instagramon Karácsony Gergely helyettesének, a szocialista Tüttő Katának az a nyaralási videója, amely túlzás nélkül letarolta a világhálót. A baloldali politikus egy görög szigeten, Zakynthoson nyaralt. 

Az MSZP-s főpolgármester-helyettes nyaralt – a videót egy nap után eltávolították
Az MSZP-s főpolgármester-helyettes nyaralt – a videót egy nap után eltávolították (Forrás: Képernyőfelvétel)

Az ominózus videón épp a tengerből emelkedik ki, nem is akárhogyan, hanem lóháton, előbb a ló felett úszva, majd a parthoz kiérve a nyeregben. A Ripost akkor felkeresett egy görög utakkal foglalkozó utazási irodát, ahol kiderült: több százezer forintot kértek egy ilyen, néhány órás lovaglóprogramért.

Érdemes megemlíteni emellett Mártha Imrét, a budapesti közműholding vezérigazgatóját is, aki előszeretettel posztol luxusóráiban, luxusnyaralásról, luxusépületekből, csinos hölgyek társaságában. A milliárdos cégvezérről ráadásul kikerült az internetre egy videóklip is a legnépszerűbb videómegosztó felületre, amelyben szegények munkájáról dalolgatott. „Mókázz, nevess, hogy pénzt keress” – énekelte  Mártha Imre a Tanulj meg, fiacskám, komédiázni! című dalban.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában