Döntött a bíróság

2 órája

Letartóztatták Óbuda pénzmosással is gyanúsított DK-s polgármesterét

Kiss Lászlót azzal gyanúsítják, hogy az óbudai korrupciós botrány szereplői neki is juttattak a kenőpénzekből – adta hírül a Magyar Nemzet.

MW

Letartóztatta a bíróság Kiss Lászlót

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Harminc napra, nem végleges végzéssel elrendelte Kiss László letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) – tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől. A bíróság Kiss másik két társát is letartóztatta.

Óbuda DK-s polgármesterét két társával együtt szerdán vette őrizetbe a korrupciós bűncselekmények gyanújával nyomozó Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) két hónappal azután, hogy ugyanebben az ügyben Czeglédy Gergő alpolgármester is rács mögé került.

KISS László
Kiss László (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a III. kerület polgármestere
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Közleményt adott ki a Fővárosi Törvényszék azután, hogy a bíróság pénteken harminc napra elrendelte az óbudai polgármester és két társa letartóztatását.

Mint írták, a Budai Központi Kerületi Bíróság augusztus 16-i ülésén elrendelte további három személy letartóztatását egy vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt már folyamatban lévő büntetőügyben. 

Az egyik terheltet (Kiss László polgármestert – a szerk.) vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének, valamint versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntettének, továbbá jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűntettének elkövetésével gyanúsítják

– írták.

A bíróság azt is kiemelte, hogy a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelésének általános feltétele, azaz a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja a bíróság megállapítása szerint mindhárom terhelt vonatkozásában fennáll, azt többek között tanúvallomások, lefoglalt kép- és hangfelvételek, okirati bizonyítékok, gyanúsítotti vallomások is alátámasztják – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában