Szijjártó Péter: Magyarország abban érdekelt, hogy Afrika biztonságosan és kiszámíthatóan fejlődjön

Magyarország abban érdekelt, hogy Afrika biztonságosan és kiszámíthatóan fejlődjön a következő időszakban, mert ez szükséges Európa jövőbeli biztonságához – közölte a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Szijjártó Péter azt írta,

 Magyarország megteszi a magáét ebben a tekintetben is: több afrikai országnak nyújt segítséget annak érdekében, hogy meg tudják őrizni gazdasági, valamint politikai stabilitásukat.

A bejegyzésben a tárcavezető jelezte,

 hétfőn egyeztetett Sara Beysolow Nyantival, Libéria külügyminiszterével arról, hogy a magyar vállalatok milyen módon tudnak hozzájárulni Libéria fejlődéséhez a digitalizáció, a vízgazdálkodás és az infrastruktúra fejlesztése területén.

Egyeztettek a gazdasági együttműködési megállapodás felgyorsításáról és megállapodtak abban, hogy Magyarország 25-re növeli a libériai hallgatóknak adandó ösztöndíjak számát és támogatja Libéria jelölését az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagságára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában