Légierő

14 órája

Kiképzési gyakorlatot tartanak a honvédség Gripenjeivel

Délutáni és éjszakai kiképzési gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Gripenjeivel hétfő és csütörtök között – közölte a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár a közösségi oldalán, írja az MTI.

MW

A kecskeméti repülődandár három Gripen harcászati repülőgépből álló kötelékének díszelgő áthúzása a Kossuth tér fölött, miután az Országház előtt felvonták a nemzeti lobogót az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén, 2024. augusztus 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A tájékoztatás szerint a pilóták ezeken a napokon délután négy óra és éjfél között hajtják végre repülési feladataikat, amely képzettségük fenntartása, illetve a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében történik.

A gyakorlat idején Kecskemét, Eger, Debrecen, Miskolc, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Orosháza, Békéscsaba, Szigetvár, Nagyatád, Kadarkút és Kaposvár térségében a megszokottól eltérő, nagyobb zaj- és hanghatásra lehet számítani.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában