Alaptalan hazugságok

2 órája

Hazánkat támadja a háborúpárti európai baloldal

Új parlament, régi trükkök, az Európai Parlament (EP) háborúpárti többsége ismét hazugságokkal támadja a békepárti magyar kormányt, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) szerdán ugyanis „hamis vádak alapján” meghallgatást tart a magyar Nemzeti Kártya programról – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja kedden.

MW

Az Európai Parlament strasbourgi ülésterme

Fotó: AFP

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a képviselőcsoport hangsúlyozta: az Európai Parlament háborúpárti politikusai szerint a Nemzeti Kártya program orosz és fehérorosz állampolgárokra történő kiterjesztése veszélyezteti az Európai Unió biztonságát. A LIBE szakbizottságban erről meghallgatást szerveznek, mindezt úgy, hogy csak az Európai Bizottságot hívták meg, a magyar kormány részvételéről hallani sem akartak – írták.

A közlemény Gál Kingát, a Fidesz EP-delegációjának elnökét idézte, aki elmondta: 

a Nemzeti Kártya iránti kérelem elbírálása esetén szigorú biztonsági ellenőrzésekre kerül sor, az ezzel kapcsolatos szabályok, amelyeket az Európai Bizottság korábban sosem kifogásolt, változatlanok. A program működésének első hónapjában mindössze öt orosz és két fehérorosz állampolgár kapott Nemzeti Kártyát

 – tájékoztatott.

Egyértelmű, hogy az európai baloldal a tények ismerete nélkül vádaskodik. Mindez a Magyarország elleni brüsszeli politikai hangulatkeltés, alaptalan támadássorozat egy újabb fejezete

– fogalmazott Gál Kinga.

László András fideszes EP-képviselő azt tette hozzá, hogy a háborúpárti baloldal vádjai alaptalanok, hiszen Magyarország az unió egyik legszigorúbb idegenrendészeti szabályozásával rendelkezik.

„Magyarországon alig hatezer orosz állampolgár dolgozik, Németországban közel 260 ezer. Ők meglepő módon nem jelentenek biztonsági kockázatot, viszont a Magyarországon élők igen. Ez az igazi kettős mérce!” – hívta fel a figyelmet László András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában