Nem bánta meg a döntését

2024.09.02. 16:55

Hazatért Kanadából a pedagógus, hogy itthon tanítson

Kedves Corvin tíz kanadai katedrákon eltöltött tíz év után döntött úgy, hogy itthon adja tovább tudását, Magyaroszágon folytatja a tanári pályát. A budapesti Pitypang utcai Általános Iskola pedagógusa büszkén vállalja: magyarsága miatt tért haza Kanadából.

MW

Módszertan szempontjából nincs sok különbség a magyar és a kanadai oktatás és iskolai tanítás között (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

Ötéves korában költözött szüleivel Kanadába, ahol a St.Mary’s Egyetemen szerezte meg diplomáját, majd kezdett el tanítani; több mint tízéves kanadai munkaviszony után döntött úgy, hogy hazajön Magyarországra, és itt folytatja tovább a pedagógusi pályáját egy budapesti általános iskolában, illetve magántanárként a bölcsész és lingvisztikai szakember Kedves Corvin. 

Családunkban a magyar öntudat nagyon mélyen gyökerezik, mert gyakran kihívásoknak voltunk kitéve magyarságunk miatt. Ezért talán erősebben élem meg ezt az érzést. A családunk minden évben Magyarországon vakációzott, mindig itt éreztem magamat otthon, már csak a kultúra és a gondolkodásmód azonossága miatt is 

– nyilatkozta a hazatérést választó, nem mindennapi életutat maga mögött tudó tanár a novekedes.hu -nak.

Kiemelte: a Magyarországra költözés melletti döntés nem volt nehéz számára, valójában nem is egy pillanatnyi döntés kérdése volt. 

Lassan épült és erősödött meg bennem az érzés, hogy itt a helyem

 – fogalmazott.

A szakember úgy véli, 

módszertan szempontjából nincs sok különbség a magyar és a kanadai oktatás és iskolai tanítás között,

 leszámítva persze az alkalmazott nyelvet.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában