Illegális bevándorlás

18 órája

A migránsbuszos módszert más országokban is alkalmazzák (videó)

A kormány buszokkal szállíttatná a migránsokat Brüsszelbe, miután az Európai Bíróság szerint Magyarország uniós jogot sértett azzal, hogy korlátozásokat vezetett be az illegális migránsokra, és hatalmas bírságot szabott ki hazánkra. A migránsbuszos módszert több más országban is alkalmazzák – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) és Kuczik János rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes Ha Brüsszel migránsokat akar, akkor megkaphatja! címmel tartott sajtótájékoztatójukon a népligeti autóbusz-pályaudvaron 2024. szeptember 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Röszke–Brüsszel feliratú buszokkal érkezhetnek a migránsok Magyarországról az Európai Unió központjába. Noha a kormány döntését ellenzéki oldalról temérdek kritika érte, a migránsbuszos módszer egyáltalán nem ismeretlen: több Mexikóval határos amerikai állam is alkalmazza, tiltakozva a demokrata Fehér Ház bevándorláspárti politikája ellen – írja a Magyar Nemzethez eljuttatott elemzésében a Migrációkutató Intézet.

RÉTVÁRI Bence
A migránsbuszos módszert alkalmazhatja a magyar kormány is – erről tájékoztatott Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Emlékeztetnek, az Európai Bíróság szerint Magyarország uniós jogot sértett azzal, hogy korlátozásokat vezetett be az illegális migránsokra, hazánkra pedig kétszázmillió eurós bírságot szabott ki, amely naponta újabb egymillió euróval növekszik, ha a jogsértés továbbra is fennáll. A kormány erre válaszul jelentette be, hogy buszokkal fogják az irreguláris migránsokat Brüsszelbe szállítani.

Máshol is bevált a migránsbuszos módszer

A Mexikóval határos amerikai államok már évek óta szállítják buszokkal a határra hivatalos személyi okmányok nélkül érkező migránsokat a bevándorláspárti nagyvárosokba. 

A republikánus Greg Abbott vezette Texas 2022 áprilisa óta több mint 119 ezer migránst szállított az ország nagyvárosaiba. A helyzet súlyosságát a számok is jelzik: az állam 2021 márciusában indította el Lone Star nevű műveletét, melynek keretében már több mint 518 ezer illegális bevándorlót fogtak el, a letartóztatott bűnözők száma pedig a 46 ezret is meghaladta.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

Menczer: fontos az ország és az emberek békéjének és biztonságának megőrzése

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videójában emlékeztetett, hogy Angliában és Németországban is több gyilkosság történt, amelyeket migránshátterű emberek követtek el.

„Magyarországon ilyen dolgok nem történnek, tehát az ország feladata és az állam feladata szerintem meglehetősen előkelő, leginkább az első helyen az emberek biztonságának garantálása, akár fizikai biztonságról van szó, akár más típusú biztonságról, például energiabiztonságról” – tette hozzá.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában