Mi lesz Schengennel?

3 órája

Betelt a pohár a németeknél a migránsok miatt

Németország határellenőrzéseket vezet be, és a német városok és települések szövetsége még további intézkedéseket követel az illegális bevándorlás ellen, valamint egy munkacsoportot a migránsok kitoloncolása érdekében. A németek most jutottak el arra a pontra, hogy belássák: a migrációs válság Európa stabilitását fenyegeti.

MW

Németországban különféle szigorító intézkedéseket vezetnek be a migrációs nyomás kapcsán

Forrás: AFP

Fotó: Odd ANDERSEN

„A történéseket nem lehet elvonatkoztatni a német belpolitikai helyzettől” – mondta a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány politikai elemzési igazgatója. Mint kifejtette, a közelmúltban lezajlott tartományi választások és a szeptember 22-én Brandenburgban következő választás kapcsán azt lehet látni, hogy a berlini kormánypártok támogatottsága annyira összeomlott országosan is és helyben is, hogy muszáj egyes dolgokon változtatniuk.

Az egyik ilyen például, hogy az orosz–ukrán háború finanszírozását a német költségvetésről egyre inkább áttolják az unióra és a NATO-ra. A másik pedig, hogy a migrációban is valamilyen változást eszközölnek.

A határellenőrzés visszaállítása az egyik intézkedés.

A másik pedig, hogy vissza fogják fordítani azokat a migránsokat, akik már egy másik tagországban regisztrálva lettek.

Kiszelly Zoltán emlékeztetett arra, hogy ez nem más, mint a Dublin III. rendelet betartatása, amely szerint a belépés szerinti országban kell lefolytatni a menekültügyi eljárást. Tehát igazából ezt fogják jobban érvényesíteni, ettől remélik, hogy Németországban kevesebben maradnak, ha visszaküldik őket a belépésük szerinti országba.

Csökkentik a szociális ellátásokat is. Most azon vitatkoznak, hogy az egyedülálló ukrán férfiaknak csökkentsék-e az ellátását, hogy menjenek haza harcolni és gondolkodnak azon is, hogy aki nem dolgozik, vagy nem vesz részt nyelvtanfolyamon, annak csökkentsék-e az ellátását, illetve elveszítse-e azt

– tette hozzá a szakértő. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában