Üdv a klubban!

14 órája

A magyar miniszterelnök üzent Scholznak

Orbán Viktor az X-en reagált arra a hírre, hogy Németország határellenőrzéseket vezet be.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Olaf Scholz kancellár (j) fogadja Orbán Viktor kormányfőt Berlinben 2024. június 21-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Korábban beszámoltunk arról, hogy a német belügyminiszter bejelentette, hogy átmenetileg kiterjesztik az ellenőrzést az ország minden határára az illegális migráció visszaszorítása és az iszlamista szélsőségesek jelentette veszély elhárítása érdekében.

Németország úgy döntött, hogy szigorú határellenőrzést vezet be az illegális migráció megállítása érdekében. Scholz kancellár, üdv a klubban!

– reagált Orbán Viktor a hírre az X közösségi oldalon. 

A magyar kormányt „másolják” a németek a migránsok visszaszorítása érdekében

Újabb és újabb ötletekkel áll a német kormány, miközben egyre nagyobb politikai nyomás nehezedik rá, hogy csökkentse az illegális migrációt. Miután a héten bejelentették, hogy Németország minden határon ellenőrzést vezet be, további lépéseket tesznek, amelyekkel megpróbálják csökkenteni az országba érkező migránsok számát – írta az Euracitv-ra hivatkozva a Mandiner hírportál.

A legutóbbi bejelentés szerint kísértetiesen hasonlít arra, ahogy a magyar határvédelem működik. A német hatóságok ugyanis ezentúl a határai közelében fogja őrizetben tartani a menedékkérőket, és felgyorsítja a kitoloncolásokat.

Nancy Faeser belügyminiszter elmondta, hogy a kormány a „határközeli szállások” és a gyorsított eljárások kombinációjára épít.

Ahogy eddig is, az illegálisan beutazó migránsokat vissza fogják utasítani, ha nem nyújtanak be menedékkérelmet. Ha azonban kérelmet nyújtanak be, a rendőrség mostantól „zárt intézményekbe” küldheti a migránsokat, hogy megakadályozza a szökésüket, miközben felülvizsgálják, hogy egy másik uniós ország felelős-e a kérelmükért – magyarázta.

A miniszter szerint ezeket az eljárásokat „öt héten belül” be kell fejezni. Ez magában foglalja a többi uniós országtól a kérelmezők visszaküldésére vonatkozó engedély megszerzését és a fellebbezések elbírálását is. 

A cikk folytatásáért kattintson ide.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában