Fejlesztés

2 órája

Újabb tíz Gidrán érkezett Tatára

A 8900 köbcentiméteres motorral felszerelt, négykerék-meghajtású jármű óránként akár 120 kilométeres sebességgel is képes haladni.

MW

Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf oldala

Megérkezett újabb tíz Gidrán harcjármű Tatára, a Klapka György laktanyába – adta hírül a Honvédelmi Minisztérium- vette észre a Magyar Nemzet.

Mint írták, az új eszközöket a Magyar Honvédség (MH) megújuló tüzérsége, a vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály katonái veszik birtokba.

Mint írták, a Nurol Makina törökországi hadiipari vállalat által gyártott, hazánkban Gidrán névre keresztelt Ejder Yalçın járművek új képességeket jelentenek, hiszen különféle típusai mobil tűzvezetőpontként, figyelőpontként, illetve üteg- és szakaszparancsnoki pontként is alkalmazhatók.

 Ezek az új, többcélú moduláris páncélozott harcjárművek növelik az alegységek manőverképességét műveleti feladatok végrehajtásában.

A modern, robbanásvédett külső és belső kialakítású, 14 tonna önsúlyú Gidrán 5,8 méter hosszú, 2,5 méter széles és 2,5 méter magas, így repülőgéppel szállítható.

A 8900 köbcentiméteres motorral felszerelt, négykerék-meghajtású jármű óránként akár 120 kilométeres sebességgel is képes haladni. Jó útviszonyok mellett egyetlen üzemanyag-feltöltéssel 700 kilométert tud megtenni.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában