Otthon

2011.03.08. 03:27

Télűző virág: krókusz

FMH-információ - Ilyenkor tél végén mindenkit felvidíthat egy-egy szép tavaszi virág látványa. A krókusz a kezdő kertészeknek is való.

Gábor Gina

Ha a krókuszok virágozni kezdenek a kertben, az azt jelenti, hogy a tél végképp visszavonul. A tél nehezen múlik, de a kereskedésekben már megjelentek a cserepes krókuszok, amikkel tavaszi hangulatot varázsolhatunk a lakásunkban. Érdemes az ablakba tenni, és lehetőleg alulról öntözni a növényt. A jelentéktelen kis zöld levelecskék közül egykettőre kibújnak a virágok: nekem az idén sötétlila krókuszra sikerült szert tennem, de népszerűek a sárga változataik is. Ha elvirágzik és elszárad, a pihenési időszak következik a krókusz számára, nem kell locsolni. Sőt ki lehet venni a földből, és a hagymát kora télen érdemes újból cserépbe ültetni. A pihenési időszakban - azaz télen - szüksége van hideghatásra ahhoz, hogy tavasszal virágozzon. Fontos, hogy 1-2 hétig 2-3 fokos hidegen legyen! A kerttulajdonosoknak az elvirágzás után érdemes kiültetniük a kertbe, így a következő tavasszal már ott nyílik, és szépen elszaporodik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!