Otthon

2013.08.13. 05:51

Hogyan tegyük vonzóvá a lakást?

Amerikában 40 éve alkalmazzák „home staging”-et, hatalmas sikerrel. Lényege, hogy tudatosan fel kell készíteni a lakást az eladásra, kívánatossá tenni a vevő számára.

Fejér Megyei Hírlap

Az alapvető, hogy feltétlenül rend és tisztaság fogadja a vásárlót.

A felújítandó lakást lehetőleg ürítsük ki, ha van normális állapotú bútor, abból néhányat esetleg bent lehet hagyni, hogy a vevő lássa, melyik helyiség mire szolgál. Ha felújítandó lakást adunk el, mindig takarítsunk ki alaposan, hiszen a lakás úgyis kopott, elhasznált, de legalább koszos ne legyen.

A közepes állapotú lakásban maradjanak a bútorok, minden felesleges tárgyat dobozoljunk be, a hibákat javítsuk, a lakás állapotát lerontó részletek cseréjén gondolkozzunk el. Tehát tisztasági festés fehérre, csöpögő csapok, törött vécédeszka helyett vegyünk újat.

Újszerű állapotú lakás: a bemutatási állapot minél inkább hasonlítson egy mintalakásra. Bizonyos értéken felül (kb. 30 millió forint) már százezres nagyságrendű javításokat is érdemes mérlegelni, nehogy a vevő azt gondolja, hogy a lakást fel kell újítani, mert akkor vesztes helyzetben vagyunk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!