Polgárdi

2013.04.15. 06:10

Gálaműsor és kürtős kalács

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ polgárdi tankerülete műsoros esélyegyenlőségi délutánt rendezett a művelődési házban.

V. Varga József

A polgárdi tankerülethez hét általános iskola tartozik, és amint Péterfalvi Lajos tankerületi igazgató elmondta: fontosnak tartják, hogy működésük során ne csak a hivatalos feladatok elvégzésére koncentráljanak, hanem közelebbről is megismerjék egymást. A mostani rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hívták életre, számos vállalkozó és intézmény támogatásával.

Szepes András, a mérnöki kamara elnöke a megyében élő mérnökök munkásságát bemutató könyvet ajándékozott az iskolai könyvtáraknak. A programban felléptek a polgárdi bábosok, az első osztályos kislángi Lestár Márk szavalattal, a mátyásdombi citerazenekar, a mezőszentgyörgyi néptánccsoport, a fülei népdaléneklő négyes, a lepsényi hip-hop táncosok és a nádasdladányi lányok az apáca-show-val. Átadták Az én iskolám című rajpályázat díjait, s megnyitották a kiállítást. A gyerekek a meglepetésvendég Hungarikum együttesnek, Mudris Anettnek és Kremnitzky Gézának, valamint Álland Jácint bűvésznek is tapsolhattak, nagy keletje volt a finom kürtős kalácsnak.




A kislángi diákok esete a kürtős kaláccsal - Gyuszi, Viki és Natáli (Fotók: V. Varga József)

 

A rajzpályázat egyik győztese, a mezőszentgyörgyi Ádám Bíbor Lili a tortával. A díjat Péterfalvi Lajos tankerületi igazgató és Kisné Szonn Ibolya szakmai referens adta át



Sün Piroska, Sün Balázs - A polgárdi iskola negyedik osztályos bábosai



A mátyásdombi citerazenekar felkészítője Nagy Imola zenetanár, népzenész

 

A mezőszentgyörgyi néptáncosok - az Eötvös Károly iskolában a Gorsium művészeti szakközépiskola kihelyezett tagozata működik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!