Polgárdi

2015.01.07. 13:06

Indokolatlannak tartja a Jobbik a polgárdi járás megszüntetését

A párt Fejér megyei sajtófőnöke közleményben tájékoztatott a keddi sajtótájékoztató eseményeiről.

Ez az intézkedés teljes egészében ellentétes a két évvel ezelőtti elképzeléssel, azaz, hogy gyorsuljon és egyszerűsödjön mindenki számára a hivatali ügyintézés, főként a kistelepüléseken – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Árgyelán János a párt megyei elnöke. Hangsúlyozta: sokkal inkább politikai döntésnek tűnik, mint átgondolt, racionális lépésnek. A hivatalnak otthont adó épület felújítása, a szükséges infrastruktúra kiépítése azt a látszatot keltették, hogy hosszútávra rendezkedik be a járási hivatal a településen. Mindez kidobott pénz lett volna? - tette fel a kérdést a Jobbik megyei vezetője.

A Polgárdi Járási Hivatal az illetékességi területéhez tartozó kilenc településen kívül is jelentős ügyfélforgalmat bonyolított, amely jelentős része most az amúgy is nagy területet ellátó Székesfehérvári Járási Hivatalra hárul. Korábban is aránytalanul sok település tartozott a fehérvári járáshoz, ez a szám most még inkább nő gigajárást létrehozva. Egy kisebb járás hivatala sokkal ügyfélbarátabb. Az ügyfélszolgálat Polgárdiban való továbbműködtetése is azt jelzi, hogy valójában csak hatáskörök csonkítása történt és nem gazdaságosságot célzó intézkedés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!